Main Content

Rozhodnuté! Martin Réway podpísal zmluvu s klubom NHL!

streda, 18. máj 2016 19:22 | Autor: Dávid Lech

Rozhodnuté! Martin Réway podpísal zmluvu s klubom NHL!
Rozhodnuté! Martin Réway podpísal zmluvu s klubom NHL! | zdroj: © TASR

Špekulácie sa naplnili. Generálny manažér Montrealu Canadiens Marc Bergevin sledoval v Rusku výkony Martina Réwaya na MS v hokeji a po neúspešnom ťažení Slovákov v skupinovej fáze sa so slovenským reprezentantom dohodol na novej zmluve.

21-ročný útočník sa po sezóne 2013/2014 rozhodol opustiť zámorie a upísal sa pražskej Sparte. Po necelých dvoch rokoch a nezhodách s vedením českého klubu sa po úspešnom štarte sezóny rozhodol k odchodu do Švajčiarska. Ročník tak zakončil ako hráč Fribourgou-Gottéron a v NLA zbieral vyše bod na zápas, keď sezónu zakončil so ziskom 21 bodov v 19 stretnutiach.

Výkony rodáka z Prahy zaujali organizáciu Montrealu Canadiens, ktorá Réwaya draftovala v roku 2013 v 4. kole z celkového 116. miesta. Budúci rok mal kanadský tím stratiť práva na tvorivého centra a so slovenským reprezentantom sa napokon „Habs“ dohodli na novej trojročnej dvojcestnej zmluve.

Sme veľmi potešení, že sme sa dokázali dohodnúť s Martinom Réwayom. Je mladým útočníkom s obrovskými ofenzívnymi zručnosťami, Martin má potenciál stať sa veľmi dobrým hráčom. Užil si úspech v dvoch sezónach v Severnej Amerike s tímom QMJHL Gatineau Olympiques pred jeho návratom do profesionálneho hokeja v Európe a v posledných dvoch ročníkoch hral v Česku a Švajčiarsku. Naši skauti ho niekoľkokrát mali možnosť vidieť hrať, vrátane medzinárodného fóra počas juniorského svetového šampionátu a taktiež na MS v hokeji. Sme potešení, že sa pridal k našim mladým talentom, ktorí sa budú v septembri biť o miesto v našom tíme na tréningovom kempe,“ povedal vo svojom vyhlásení Marc Bergevin pre oficiálny web Montrealu canadiens.nhl.com.

O talentovaného Slováka sa údajne zaujímali aj predstavitelia bratislavského Slovana. 21-ročný hráč dal ale prednosť svojej životnej šanci, ktorá mu môže v najbližších rokoch vyniesť miesto v prvom tíme najlepšej hokejovej ligy sveta.