Main Content

Tipujeme štvrťfinálové zápasy MS v hokeji. Celkový kurz 2.58

streda, 18. máj 2016 21:38 | Autor: Dávid Lech

Tipujeme štvrťfinálové zápasy MS v hokeji. Celkový kurz 2.58
Tipujeme štvrťfinálové zápasy MS v hokeji. Celkový kurz 2.58 | zdroj: © TASR

Po dvanásťdňovej skupinovej fáze MS v hokeji 2016 ide do tuhého. V štvrtok 19. mája hokejový svet zistí, ktoré reprezentačné tímy budú na tohtoročnom šampionáte bojovať o medaily. Naša redakcia vyberá tipy na štvrtok práve z štvrťfinálových bojov.

Česko – USA (15:15)

Česká republika sa v boji o postup medzi kvarteto najlepších na MS v hokeji 2016 stretne s americkým výberom. Zverenci Vladimíra Vůjtka ovládli skupinu A so ziskom 18 bodov a v štvrťfinále si zmerajú sily so štvrtým celkom skupiny B z USA. Americký výber je známy tým že na svetový šampionát zvykne posielať mladý tím zbierať skúsenosti a inak tomu nie je ani tento rok. USA disponuje najmladším kádrom na MS a zatiaľ v Rusku predvádza nevyrovnané výkony. To vôbec nie je prípad českých reprezentantov, ktorí v základnej skupine okúsili trpkosť prehry len raz a sú považovaní za jedného z favoritov turnaja. Česi sa môžu popýšiť vyrovnaným kádrom, ktorý vedie kapitán Tomáš Plekanec, tréner Vůjtek má k dispozícii vynikajúcu brankársku dvojičku Dominik Furch – Pavel Francouz. USA sa herne i výkonnostne na svetovom šampionáte trápi a naša redakcia tak odporúča tipovať postup Česka, na ktorý je v Tipsporte vypísaný priaznivý kurz 1,45.

Náš tip: Postup Česka s kurzom 1,45 na Tipsport.sk


 

Kanada – Švédsko (19:15)

 Vyrovnaný súboj možno očakávať aj vo večernom štvrťfinálovom súboji medzi Kanadou a Švédskom. Za favorita duelu je považovaný výber „javorových listov.“ Obhajcovia titulu prehrali svoj prvý zápas v skupinovej fáze až v poslednom súboji proti Fínsku. S 34 strelnými gólmi sa môžu pýšiť najlepšou ofenzívou na turnaji, na MS predvádzali jeden z najatraktívnejších hokejov. Naopak, výber „troch koruniek“ ani zďaleka nie je taký suverénny ako sme na to boli zvyknutí v minulých rokoch. V skupine A síce obsadil tretiu priečku so ziskom 13 bodov, no Švédi sa výrazne vytrápili so súpermi ako Lotyšsko, Nórsko či Švajčiarsko a do zápasu s Kanadou budú nastupovať ako outsideri. Zatiaľ čo Švédi doposiaľ v Rusku pôsobili zakríknutým dojmom, hráči spoza zámoria drvili súpera za súperom. S výnimkou posledného zápasu s Fínskom si na konto pripísali 6 jednoznačných výhier, trikrát dokonca vyhrali na nulu a naša redakcia tak očakáva postup Kanaďanov do najlepšej štvorky, kde by rozhodne nemali chýbať.

Náš tip: Postup Kanady s kurzom 1,27 na Tipsport.sk

Rusko – Nemecko (19:15)

Ruská zborná vstúpila do turnaja prehrou 0:3 s Českou republikou. Od tohto zápasu ako keby preradila svoju výkonnosť na vyšší stupeň a porážala súpera za súperom. V skupine A napokon obsadila druhú priečku kvôli horšiemu vzájomnému zápasu s Čechmi. Ako štvrťfinálový súper im tak pripadli reprezentanti Nemecka. Hokejisti pod taktovkou kouča Marca Sturma výrazne prekvapili hokejový svet a v skupine B obsadili slušnú tretiu priečku so ziskom 13 bodov. Domáca reprezentácia ale v posledných dueloch pôsobí neporaziteľne, po príchode troch zámorských posíl z Washingtonu Capitals by nemala nič nechať na náhodu a postúpiť medzi najlepšiu štvoricu. Nemecko je ale nepríjemným súperom, ktorý vopred určite neskladá zbrane. Naša redakcia okrem víťazstva Ruska očakáva, že kvalitný nemecký útok, ktorý v základnej skupine strelili 22 gólov a štatisticky sa tak môže porovnávať s ofenzívou Švédska, narobí ruskej obrane problémy a odporúčame tak tip „každý tím dá gól“ s kurzom 1,40.

Náš tip: každý tím dá gól – áno s kurzom 1,40 na Tipsport.sk