Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po finále Európskej ligy

štvrtok, 19. máj 2016 08:05 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po finále Európskej ligy
Hlasy hráčov a trénerov po finále Európskej ligy | zdroj: © TASR

Bazilej 18. mája (TASR) - Futbalisti FC Sevilla triumfovali v stredajšom finále Európskej ligy 2015/2016 nad Liverpoolom 3:1. Španielsky obhajca tak získal v EL rekordný tretí titul v rade a celkovo piaty v súťaži. Prečítajte si hlasy hráčov a trénerov po finálovom dueli.

hlasy po zápase /UEFA, AP, DPA/:

 

Kevin Gameiro, útočník a strelec prvého gólu Sevilly: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. V prvom polčase sme inkasovali, no nespanikárili sme. Tréner nám povedal, aby sme si počkali na náš moment a to sa nám podarilo. Dali sme rýchly gól, čo nám veľmi pomohlo. Je to úžasné, pre mňa je to tretí titul v rade."

Coke, kapitán a strelec dvoch gólov Sevilly: "Dnes sme dosť trpeli, rovnako ako v celej sezóne. Pre zranenia sme prišli o veľa hráčov a dnes sme hrali za nich všetkých, hrali sme nad naše sily a dokázali sme to. Keď bol zápas najťažší a všetko vyzeralo zle, ukázali sme, že tento tím má guráž a bojovného ducha."

Unai Emery, tréner Sevilly: "Sevilla a jej fanúšikovia milujú Európsku ligu a preto sme veľmi chceli opäť získať túto trofej. Teraz sa chceme posunúť vyššie aj v Lige majstrov."

James Milner, stredopoliar a kapitán Liverpoolu: "V druhom polčase sme sa vôbec nenaštartovali a to je zničujúci pocit. Nehrali sme ani zďaleka tak, ako dokážeme a to je najväčšie sklamanie. Boli sme pripravení, cez polčas sme si povedali správne veci, no dostali sme gól a už sme sa do zápasu nikdy nevrátili."

Jürgen Klopp, tréner Liverpoolu: "Rozhodujúci bol úvod druhého polčasu. Po inkasovanom góle sme stratili vieru v náš herný prejav a úplne sme odišli, hoci sme mali pred sebou 44 minút na reakciu. Problém bol práve v tom, že sme nenašli odpoveď. Nepriali nám ani verdikty rozhodcov pri rukách súpera v pokutovom území, či pri posúdení ofsajdov. Prehral som už zopár finálových duelov a nikdy v nich neprišlo k chybnému rozhodnutiu v prospech môjho mužstva. Ani dnes sa to nezmenilo."