Main Content

Aston Villa má nového majiteľa, cieľom je návrat do Premier League

štvrtok, 19. máj 2016 09:23 | Autor: Jakub Vaverka

Aston Villa má nového majiteľa, cieľom je návrat do Premier League
Aston Villa má nového majiteľa, cieľom je návrat do Premier League | zdroj: © TASR

Tradičný anglický klub Aston Villa FC v skončenom ročníku Premier League zostúpil do druhej ligy. The Villans sa však nechcú uspokojiť s krutou realitou, preto začali konať. Klub zmenil majiteľa a s prísunom nových financií by sa mal čo najskôr vrátiť medzi elitu.

Birminghamský celok potvrdil stopercentný predaj akcií amerického biznismena Randyho Lernera čínskej spoločnosti Recon Group, na ktorej čele je miliardár Tony Jiantong Xia. Detaily celého predaja prináša britský portál 90min.com. Doktor Xia by sa mal stať prezidentom The Villans. Klub taktiež potvrdil, že po odchode kouča Remiho Gardea bude čoskoro oznámený nový manažér.

Podľa stanoviska Aston Villy je Tony Jiantong Xia fanúšikom AVFC dlhé roky a chce tím z Villa Parku pozdvihnúť na novú úroveň. V oficiálnom vyjadrení sa taktiež píše: „Okamžitým cieľom doktora Xiu je návrat Aston Villy do Premier League a následne s klubom skončiť v TOP šestke. Tak, aby sa do Villa Parku vrátil európsky futbal. Plánuje urobiť Aston Villu slávnu v Číne, kde drieme obrovská fanúšikovská základňa.“

Svoje k predaju klubu povedal aj Američan Lerner, ktorý hovoril o tom, že klub plánoval predať už skôr, no súkromné a pracovné záležitosti mu to nedovolili. Lerner taktiež pozdravil fanúšikov The Villans, tí ho však nemajú v láske, pretože ich klub priviedol do druhej ligy. Plány čínskeho miliardára znejú naozaj optimisticky a ambiciózne. Anglický futbal je však v posledných sezónach vysoko vyrovnaný a návrat The Villans medzi elitu nebude zďaleka taký jednoduchý, ako znie.