Main Content

Premier League: Zvýši sa počet hráčov na lavičke a striedaní?

štvrtok, 19. máj 2016 09:46 | Autor: Jakub Vaverka

Premier League: Zvýši sa počet hráčov na lavičke a striedaní?
Premier League: Zvýši sa počet hráčov na lavičke a striedaní? | zdroj: © TASR

Sezóna anglickej Premier League definitívne skončila iba v utorok, no už teraz sa objavujú informácie o možných zmenách v pravidlách najpopulárnejšej futbalovej ligovej súťaže na svete.

Anglická televízia Sky Sports prišla s informáciami, podľa ktorých kluby Premier League usilujú, aby na lavičkách počas zápasov mohlo byť viac futbalistov. Aktuálna podoba pravidiel dovoľuje mať na lavičke náhradníkov iba sedem hráčov, no objavili sa správy, že v úvode novej sezóny by mohol byť tento počet navýšený na deväť.

O tento návrh sa pričinili predovšetkým anglickí giganti Manchester United a londýnska Chelsea. Aj napriek vyššiemu počtu náhradníkov by nebolo dovolené striedať viac, ako súčasných trikrát. Zmena počtu striedaní by totiž mohla narušiť celkovú podobu Premier League. Vo všetkých oficiálnych futbalových zápasoch sa môže striedať len trikrát, Anglicko v tomto ohľade nebude výnimkou.

Ak pravidlo o väčšom počte hráčov na lavičkách vojde do platnosti, bude to osem rokov po tom, ako šéfovia ligy odklepli zvýšenie počtu náhradníkov z 5 na 7. Celá vec sa bude diskutovať na júnovom kongrese tímov Premier League, keď už budeme poznať nováčikov nasledujúcej sezóny. Aktuálne je jasné, že si medzi elitou zahrajú Burnley a Middlesborough. O posledné postupové miesto zabojuje Sheffield Wednesday a Hull City. Na oba celky čaká napínavé finále play-off vo Wembley.

​​