Main Content

Hatem Ben Arfa na roztrhanie, bijú sa oň desiatky klubov

štvrtok, 19. máj 2016 11:21 | Autor: Timotej Gašper

Hatem Ben Arfa
Hatem Ben Arfa | zdroj: © TASR

Hráč s veľmi zaujímavou kariérou bol v minulom roku na odpis. Šancu mu však dalo francúzske Nice, kde sa Ben Arfa opäť nakopol a prežíva asi najlepšiu sezónu. Ako sám priznal, v lete sa oň pobije mnoho klubov, no reálnu šancu na jeho podpis majú len tri.

Francúz s tuniskými koreňmi futbalovo vyrastal v akadémií Lyonu, kde sa prebil až do prvého tímu, za ktorý odohral štyri sezóny. V roku 2008 nasledoval prestup k rivalovi z Marseille. Na štadióne Velodrome však Hatemova hviezda začala zhasínať. V 91 zápasoch sa trafil len 15 krát, čo je na hráča v pozícií „desiatky“ pomerne dosť málo. Leto 2010 prinieslo okrem futbalových MS v Afrike aj peknú ponuku Newcastlu United, ktorú Marseille neodmietlo. Všetko vyzeralo dobre a Ben Arfa mal v St.James Parku naštartovať svoju ofenzívnu vrtuľu a pomôcť tak „The Magpies“. Opak bol však pravdou.

Aj keď Francúz dokázal za Newcastle streliť 14 gólov a pridať 16 asistencií, no v súčte 86 duelov to nie je až taká úžasná štatistika. Treba priznať, že Hatem nebol vždy najslušnejší hráč, ktorý plne rešpektoval morálku. Dnes už čerstvý druholigista tak v zime 2015 rozviazal s Ben Arfom zmluvu a ten sa stal voľným hráčom. Za ten polrok, čo bol bez práce, sa búrlivo špekulovalo, kto si ho zavesí na krk tentokrát. Šance sa chopilo Nice, ktoré jeho podpisom nemohlo nič stratiť.

Dôkaz, že vek nie je všetko, potvrdil aj Hatem Ben Arfa v tejto sezóne. Už takmer 30 ročný futbalista, ktorý bol viac než pol roka bez profesionálneho futbalu, zažíva sezónu snov. OGC Nice skončilo po skvelom ročníku na 5.mieste, ktoré v Ligue 1 zabezpečuje postup do Európskej ligy. Ťahúňom klubu bol počas celej sezóny už skoro odpísaný hráč, Hatem Ben Arfa, ktorý v lige nastrieľal 17 gólov.

Po rokoch trápenia si tak Ben Arfa opäť užíva futbal. Skvelá sezóna za ním a ME 2016 v jeho rodnej zemi pred ním. Vďaka spoľahlivým výkonom si vypýtal miesto v zostave Didiera Deschapmsa. Veľkou problematikou však ostáva, kde bude Ben Arfa hrať v nasledujúcej sezóne.

Francúzsky reprezentant chce využiť poslednú šancu skúsiť niečo nové, kým má formu. Počas rozhovoru na filmovom festivale v Caen priznal, že má veľmi veľa záujemcov, no vyčlenil si finálnu trojicu.

Podľa špekulácií by malo ísť o španielskeho majstra z Barcelony a duo francúzskych gigantov, PSG a Lyonu, kde Hatem Ben Arfa začínal.

„Momentálne riešim s agentom moju budúcnosť a na stole už bolo aj 18 ponúk naraz. Ja som si však vybral len tri z nich, pretože sa musím veľmi dobre rozhodnúť. Môj verdikt bude pre moju kariéru veľmi dôležitý a musím si nechať čas na rozmyslenie a hlavne to prediskutovať s ľudmi, ktorí sú mi najbližšie,“ povedal pre portál ESPN.

Dobrú formu francúzskeho stredopoliara zaregistrovali aj v Anglicku, kde sa podľa tamojších médií oňho pobijú Chelsea a Liverpool. Ďalší zo záujemcov má byť aj Juventus Turín.