Main Content

Tomáš Kalas zvažuje odchod z Chelsea

štvrtok, 19. máj 2016 11:32 | Autor: Timotej Gašper

Tomáš Kalas zvažuje odchod z Chelsea
Tomáš Kalas zvažuje odchod z Chelsea | zdroj: © TASR

Reprezentant našich západných susedov dopadol v Londýne rovnako, ako množstvo iných potencionálnych mladíkov. Po rokoch hosťovaní a vysedávania sa tak český bek chystá na dôležité rozhodnutie a je otázne, dokedy ostane v kádri Chelsea FC.

Bol to veľký šok a fantastická správa pre český futbal, keď v roku 2011 zaplatila Chelsea za vtedy 17 ročného Tomáša Kalasa pekných 6 miliónov eur. Po polroku v Londýne ale univerzálny obranca nabral smer Vitesse, kde už dlhé roky hosťuje mnoho nevyužitých talentov zo Stamford Bridge.
Pre mladíkov je však holandská škola perfektnou prípravkou a to platilo aj v Kalasovom prípade. Český obranca sa po dvoch sezónach v Holandsku vrátil do Londýna, kde vtedy už prvý tím viedol José Mourinho. Dobrou správou bolo, že Tomáš si upevnil miesto na lavičke náhradníkov, no kto pozná Mourinhove zmýšľanie vie, že používa lavičku asi tak často, ako Guardiola hrebeň.

Za prvý tím Chelsea odohral Tomáš len chabé 4 duely a jeho snom bolo skúsiť si aj nemeckú Bundesligu. Sen mu v lete 2014 splnil 1.FC Kolín, ktorý vzal nadaného 21 ročného Čecha na ročné hosťovanie. Pôsobenie v Nemecku však dopadlo katastrofálne. Tomáš sa ledva prebojoval na lavičku a za druhý tím odohral len 2 zápasy. Oba kluby sa tak dohodli na predčasnom ukončení hosťovania a Tomáš sa vrátil na ostrovy, kde ho „The Blues“ na 18 mesiacov zapožičali druholigovému velikánovi z Middlesbrough.

Jeden z najtradičnejších anglických klubov sa stal pre českého reprezentanta ideálnym miestom na rozvoj. V bielo-červenom drese dohral Kalas aktuálne veľmi úspešnú sezónu, v ktorej sa klubu podarilo priamo postúpiť do Premier League.

Preto teraz pred návratom do Chelsea Kalas zvažuje, čo so svojou budúcnosťou. „Neviem koľko zápasov som tu odohral, asi okolo 40, čo za rok a pol nieje vôbec zlé. To je dôvod prečo som tu, aby som odohral veľa zápasov. Rád by som v hernom vyťažení pokračoval aj budúcu sezónu, možno aj v Middlesbrough. Ak dostanem od „Boro“ dobrú ponuku na trvalý prestup, asi poviem áno,“ vyjadril sa pre plátok Gazette Live 23 ročný futbalista.

V tejto sezóne nastúpil Kalas do 30 zápasov a je takmer jasné, že v Chelsea by sa k takémuto číslu ani nepriblížil. Mladíkova cena klesla na tri milióny eur, čo by v prípade možného prestupu hralo do karát čerstvému účastníkovi Premier League.