Main Content

Chelsea chce získať hviezdu Borussie Dortmund

piatok, 20. máj 2016 11:52 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea chce získať hviezdu Borussie Dortmund
Chelsea chce získať hviezdu Borussie Dortmund | zdroj: © TASR

Už čoskoro sa londýnskej Chelsea ujme taliansky tréner Antonio Conte a Talian sa netají tým, že na Stamford Bridge plánuje poriadne prekopať káder. Niekdajší kouč Juventusu, ktorý bude viesť na blížiacom sa Eure Taliansko, sa najnovšie zameral na hviezdu BVB.

Muž, ktorý sa v lete vzdá národného tímu, aby mohol trénovať mužstvo zo Stamford Bridge, by chcel podľa informácií z nemeckého denníka Bild priviesť arménskeho reprezentanta Henrika Mchitarjana, ktorý zažil vynikajúci ročník v Borussii Dortmund. Jedno z najväčších es ambiciózneho trénera Thomasa Tuchela má vynikajúce čísla, Arménec si zapísal v 51 odohratých zápasoch 23 vsietených gólov a 32 asistencií. Patrí medzi najproduktívnejších hráčov Borussie.

Conte si mal podľa zverejnených správ určiť Mchitarjanov príchod ako jednu z hlavných úloh počas letného prestupového obdobia. The Blues sa mali najprv zamerať na belgického záložníka Radju Nainggolana z talianskeho AS Rím, ale momentálne je najhorúcejší práve možný príchod najväčšej arménskej futbalovej hviezdy.

Tuchel nechce o prípadnom odchode Mchitarjana ani len počuť, kluboví fanúšikovia sa stále nespamätali z odchodu stopéra Matsa Hummelsa do Bayernu Mníchov, odchod ďalšej opory by bol pre nich veľkou ranou. Povráva sa, že Borussia Dortmund si za služby tohto produktívneho arménskeho futbalistu môže zapýtať až šesťdesiat miliónov eur. Otázne je, ako ďaleko bude ochotná zájsť Chelsea.  27- ročný ofenzívny univerzál, ktorý v minulosti pôsobil aj v ukrajinskom Šachťari Donetsk by sa mohol stať prvou posilou Conteho londýnskej anabázy.