Main Content

Simmonds dojal zámorie. Takto ochránil 8-ročného chlapca

piatok, 20. máj 2016 17:28 | Autor: Dávid Lech

Simmonds dojal zámorie. Takto ochránil 8-ročného chlapca
Simmonds dojal zámorie. Takto ochránil 8-ročného chlapca | zdroj: © TASR

V NHL patrí medzi najnepríjemnejších súperov, na ľade sa vie dostať protihráčom poriadne „pod kožu,“ no mimo ľad preukázal obrovské srdce. Útočník Philadelphie Flyers Wayne Simmonds zasiahol hokejový svet príbehom, ktorým získal na svoju stranu hneď niekoľko fanúšikov a obľúbencov dojemných príhod.

Napriek tomu, že na ľade často pôsobí v roli provokatéra, na sieti Tumblr zverejnila istá Samantha príbeh, s ktorým svojich čitateľov oboznámil aj web nhl.cz:

Dnes nám naša profesorka povedala ako našla svojho osemročného suseda cestou domov zo školy plakať. Bolo to minulý týždeň a keď sa spýtala čo sa stalo, povedal jej, že keď bol na nábore do hokejového tímu, chlapci bielej pleti ho oslovovali slovom na N (chlapec bol čiernej pleti). Tak mu povedali, že černosi nevedia hrať hokej.

Profesorka sa cítila hrozne, pretože ten uplakaný chlapec bol slušne vychovaný a úprimne ho to mrzelo. Presvedčila svojho brata, aby sa vzdal svojich lístkov na zápas Flyers – Canadiens v prospech osemročného chlapca. Ten sa nejakým spôsobom stretol s Wayneom Simmondsom, ktorému otec šikanovaného chlapca povedal, čo sa stalo.

Keď sa Simmonds dozvedel, mal veľmi smutný výraz v tvári, ale povedal chlapcovi, nech sa nikdy nevzdáva – ani keď mu budú nadávať. A potom, čo mu povedal, že sa môže stať najlepším hráčom na svete a hrať NHL za Flyers, dojatý chlapec sa rozplakal. Na konci netradičného stretnutia nechal Wayne Simmonds svojmu malému obdivovateľovi svoju e-mailovú adresu s tým, že ak ho ti bieli chlapci opäť urážali, postaví sa za neho.

Chlapec so svojím otcom Simmondsovi poďakovali, útočník so sedemnástkou na chrbte iba povedal: „Musíme držať spolu, nie?

Hokejový svet vľúdnosť 27-ročného Kanaďana dostala do kolien a tento príbeh sa okamžite začal šíriť rýchlosťou svetla. Niet sa čo čudovať, podobné príbehy vždy potvrdzujú, že hokej je viac než len šport.