Main Content

Tipujeme semifinálové zápasy MS v hokeji. Celkový kurz 3,24

piatok, 20. máj 2016 20:46 | Autor: Dávid Lech

Tipujeme semifinálové zápasy MS v hokeji. Celkový kurz 3,24
Tipujeme semifinálové zápasy MS v hokeji. Celkový kurz 3,24 | zdroj: © TASR

V sobotu sa na MS v hokeji 2016 rozhodne, ktorí hráči budú na tohtoročnom šampionáte bojovať o najcennejší kov. Naša redakcia vyberá tipy s kurzom 3,24 práve zo sobotňajších dvoch semifinálových súbojov.

Fínsko – Rusko (15:15)

Fíni sú jediným doposiaľ neporazeným celkom na MS v hokeji. V ceste za zlatom im v semifinále stoja domáci hokejisti z Ruska. V boji o finále sa tak stretnú dva celky, ktoré sa netaja ambíciou získať najcennejší kov. Fíni dokázali zdolať v závere skupinovej fázy aj Kanadu a tentoraz sa hotujú na opanovanie zápasu s Ruskom. Ruská zborná s určitosťou nebude nastupovať do zápasu v porazeneckej nálade. K dispozícii má obrovskú ofenzívnu silu, ktorú sa bude snažiť zastaviť precízna obrana Fínov na čele s najvyťaženejšími hráčmi Juusom Hietanenom a Esom Lindellom. Práve na výkony druhého menovaného si posvietila naša redakcia. 21-ročný zadák je jedným z najväčších talentov Dallasu Stars a na tohtoročnom šampionáte sa radí medzi opory zadných radov „Suomi.“ Na ľade v doterajších ôsmich súbojoch strávil priemerne 19 minút a 45 sekúnd, pripísal si na konto šesť plusových bodov a tri kanadské body za bilanciu 1+2. Vo vypätom súboji proti silnej Kanade nastúpil na 19 minút a 32 sekúnd a možno očakávať, že tréner Kari Jalonen do neho bude vkladať ešte väčšiu dôveru v súboji s Ruskom, keď bude musieť strážiť ofenzívne hviezdy súpera. Preto naša redakcia odporúča, že Lindell na ľade v semifinálovom súboji strávi minimálne 19 minút a jednu sekundu s kurzom 1,80.

Náš tip: Esa Lindell čas na ľade 19:01 a viac s kurzom 1,8 na Tipsport.sk

USA – Kanada (19:15)

Veľmi kvalitný hokej s určitosťou predvedú aj zámorské národné tímy. Proti sebe sa postavia reprezentácie USA a Kanady. Jednoznačným favoritom stretnutia sú obhajcovia titulu z Kanady. „Javorové listy“ s prehľadom zdolali v štvrťfinále Švédsko vysoko 6:0 a netaja sa tým, že si do Ruska prišli po zlatú medailu. Naopak, účasť USA medzi najlepšou štvorkou turnaja je miernym prekvapím, zvlášť po tom, čo v štvrťfinále Američania čelili rozbehnutým Čechom, ktorých porazili 2:1 po samostatných nájazdoch. Ak chce byť USA Kanade vyrovnaným súperom, mnohí mladíci budú musieť hrať na hranici svojich možností. Ťahúňom amerického výberu je nepochybne útočník Dylan Larkin. Len 19-ročný mladík mal v tejto sezóne v drese Detroitu Red Wings štatút nováčika, no napriek tomu patril medzi najlepších a najdôležitejších hráčov zostavy kouča Johna Hynesa. Larkin doposiaľ strávil na ľade v ôsmich stretnutiach priemerne 18 minút a 31 sekúnd. V štvrťfinálovom súboji proti Česku dokonca odohral 19 minút a 7 sekúnd a proti favorizovaným „javorovým listom“ to bude možno ešte viac a aj preto pri druhom semifinálovom zápase naša redakcia odporúča tipovať, že Dylan Larkin v sobotu strávi na ľade minimálne 17 minút a 31 sekúnd. Túto stávku si môžete tipnúť na stránke Tipsport.sk s príťažlivým kurzom 1,80.

Náš tip: Larkin čas na ľade 17:31 a viac s kurzom 1,8 na Tipsport.sk