Main Content

Kongres IIHF rozhodol. MS 2017 čaká jedna atraktívna zmena!

sobota, 21. máj 2016 14:20 | Autor: Dávid Lech

Kongres IIHF rozhodol. MS 2017 čaká jedna atraktívna zmena!
Kongres IIHF rozhodol. MS 2017 čaká jedna atraktívna zmena! | zdroj: © TASR

Na slovenských reprezentantov čaká na budúcoročných MS v hokeji jedna atraktívna zmena, ktorú predstavitelia IIHF prebrali zo zámoria.

Piatkový kongres IIHF rozhodol o tom, že na MS 2017 sa pristúpi k jednej veľmi dôležitej zmene v hre. V prípade nerozhodného stavu bude nasledovať päťminútové predĺženie, ktoré budú oba tímy  po vzore zámorskej NHL hrať s tromi korčuliarmi a brankárom.

Tento návrh sa objavil už pred tohtoročným svetovým šampionátom, no so zmenami muselo súhlasiť všetkých šestnásť účastníkov MS. Nestalo sa tak. Kongres IIHF sa ale rozhodol zatraktívniť MS v hokeji a hra 3 na 3 v predĺžení bude platná od roku 2017. Ak gól v predĺžení nepadne, nasledovať budú nájazdy s tromi pokusmi na oboch stranách.

Podľa informácií na webe thescore.com ale od štvrťfinále fungovať predĺženie troch proti trom nebude. V prípade nerozhodného stavu bude nasledovať desaťminútové predĺženie 4 na 4 a v prípade, že o osude zápasu nerozhodne ani nadstavených desať minút, nasledovať budú shootouty s piatimi sériami nájazdov. Vo finále by dokonca malo po základnej hracej dobe nasledovať 20-minútové predĺženie.

Na kongrese sa okrem iného potvrdili dejiská najbližších štyroch Majstrovstiev sveta:
2017 – Francúzsko a Nemecko (Paríž, Kolín)
2018 – Dánsko (Kodaň, Herning)
2019 – Slovensko (Bratislava, Košice)
2020 – Švajčiarsko (Zűrich, Lausanne)