Main Content

Zahraničné kluby majú záujem aj o vstup do našej I. hokejovej ligy

sobota, 21. máj 2016 15:07 | Autor: Dávid Lech

Zahraničné kluby majú záujem aj o vstup do našej I. hokejovej ligy
Zahraničné kluby majú záujem aj o vstup do našej I. hokejovej ligy | zdroj: © TASR

V posledných týždňoch sa veľa diskutuje o expanzii slovenskej Tipsport ligy. Medzi účastníkov budúcej sezóny by mohol patriť aj maďarský, poľský či český klub. Po novom sa ozval klub spoza hraníc, ktorý má záujem o vstup do našej druhej najvyššej hokejovej súťaže.

Podľa dostupných informácií na webe prvaliga.sk zatiaľ prihlášku do 1. hokejovej ligy pre sezónu 2016/2017 podalo do 30. apríla 2016 deväť celkov: HC 07 Detva, MHk 32 Liptovský Mikuláš, HK Dukla Michalovce, HK 96 Nitra, HK 95 Považská Bystrica, HC Prešov Penguins, HK Spišská Nová Ves, HC Topoľčany a HK Gladiators Trnava.

K týmto deviatim účastníkom by sa mal pripojiť aj víťaz druhej ligy z HK 96 Nitra a v hre je taktiež martinské „béčko.“ „Do 1. hokejovej ligy zatiaľ podali prihlášku Detva, Michalovce, Trnava, Spišská Nová Ves, Liptovský Mikuláš, Prešov, Považská Bystrica, Topoľčany a nováčikom bude MHC Martin B. Nad Nitrou zatiaľ visí otáznik. Senica sa zatiaľ prihlásila len do 2. ligy, ale čakáme, či nezmení svoj postoj. Viac-menej počítame s desiatimi účastníkmi. Senica má na prihlásenie do 1. ligy ešte týždeň. Bardejov definitívne končí,“ povedal pre web prvaliga.sk predseda 1. ligy Róbert Ľupták. Veľký otáznik visí taktiež nad účasťou slovenskej „dvadsiatky.“ V prípade, že by sa v budúcej sezóne hrala 1. liga len s desiatimi účastníkmi, pristúpilo by sa k zmene formátu.

V prípade, že bude mať prvá liga iba desať účastníkov, uvažujeme, že budeme hrať podobným formátom, ako sa teraz hrala Tipsport Liga, čiže každý s každým po tri zápasy doma aj vonku. Dokopy by to vyšlo na 54 kôl,“ dodal Ľupták.

Do nasledujúceho ročníka sa neprihlásili tohtoroční účastníci baráže z Bardejova, ktorých by mohol už čoskoro nahradiť zahraničný celok. Záujem o vstup do našej ligy má maďarský celok KMH Budapešť. „S Budapešťou rokujeme a je možné, že príde do ligy ako jedenáste mužstvo. Definitíva padne budúcu stredu. Ak by Budapešť išla do 1. ligy, odohrala by iba základnú časť a postúpiť do Tipsport Ligy by teda nemohla,“ ozrejmil situáciu ohľadom možnosti štartu maďarského celku v 1. hokejovej lige jej predseda.

Príchod maďarského celku by ale museli „odklepnúť“ všetky prvoligové celky, vrátane SZĽH.