Main Content

Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 22. máj 2016 08:07 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 33. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V poslednom kole sa definitívne rozhodlo o tom, že do druhej najvyššej súťaže sa po roku vracia Skalica. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Marián Kelemen (Michalovce) – Prišiel počas rozbehnutej sezóny a aj v poslednom kole potvrdil, že bol jedným z dôvodov, prečo sa Michalovce zachránili. Dôležité zákroky predviedol za bezgólového stavu a vyznamenal sa aj pri hlavičke Švejdíka, nehovoriac o tom, že si dobre postavil žrde.

Obrancovia

Andrej Kadlec(Trnava) – Od začiatku stretnutia bol aktívny. Hosťujúceho brankára preveril aj tvrdou strelou. Viackrát podporil ofenzívu a najvýraznejšie na konci prvého polčasu, keď práve vďaka jeho akcii a prihrávke Schranz strelil pre vývoj kľúčový kontaktný gól, ktorý zmenil dejiny duelu.

Vernon De Marco Morlacchi (Michalovce) – K čistému konto Zemplínčanov pomohol okrem brankára Kelemena aj tento argentínsky rodák so španielskym pasom. Svoj dobrý výkon korunoval vtedy, keď na bránkovej čiare zabránil istému gólu po strele Káčera, čo mohlo zmeniť dejiny stretnutia.

Lukáš Skovajsa (Trenčín) – Veľmi dobre pracoval s priestorom, bol vždy tam, kde ho bolo treba. Vyriešil mnohé náznaky útočných akcií Záhorákov. Mužstvu pomohol aj pri rozohrávke a celkovo v poslednom zápase sezóny potvrdil, že na jar sa prezentoval v dobrom svetle.

Stredopoliari

Ivan Schranz (Trnava) – Jeho chyba odštartovala gólové hody, keď stratil loptu v strede poľa a hostia sa následne dostali do vedenia. No svoju chybu odčinil, keď strelil kontaktný gól do šatne po prihrávke od Kadleca a v druhom polčase dosiahol víťazný gól, keď vyskočil pri rohu vyššie ako súperov brankár.  

Pablo Podio (Podbrezová) – Dlho bol najaktívnejším hráčom zápasu pri Slnečných jazerách, hoci so záverom mu trochu došiel dych. Pri otváracom góle ukázal svoju šikovnosť a kopaciu techniku, keď využil chybne postavený múr. A hoci bol strelecky aktívny aj neskôr, do štatistík sa už nezapísal.

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Opäť sa ukázal ako jeden z rozdielových hráčov. Proti Skalici sa výrazne zapájal do hry, rozdával kvalitné prihrávky a odmeny za výkon sa dočkal v závere, keď krajanovi Balovi pripravil víťazný gól ako na podnose. Trenčín si vďaka tomu nepokazil oslavy remízou s vypadávajúcim.

Martin Koscelník (Michalovce) – Výborne sekundoval Kuncovi, ktorému výnikajúcou kolmicou prihral na otvárací gól. Druhý strelil už sám, keď sa na zadnej žrdi najlepšie zorientoval pri rohovom kope Danka a dorazil do brány Maboukom nešťastne predĺžený center.

Útočníci

Dominik Kunca (Michalovce) – Proti Žiline odohral svoj životný zápas, keď trhal hosťujúcu obranu na márne kúsky. Skvelú prácu odviedol hlavne pri prvom góle, keď všetko urobil vo veľkom štýle. Za výkon by si zaslúžil možno aj hetrik, ale neskôr strelil už len jeden gól, keď dorazil do brány na konečných 3:0.

Martin Jakubko (Ružomberok) – Nastúpil spolu s Lačným od začiatku stretnutia, čo sa ukázalo ako skvelý Peckov ťah. Domáci vďaka tomu mali prevahu, ktorú dokázali zúročiť. Prvý gól padol z pokutového kopu po faule na Jakubka, no a svoj dobrý výkon skúsený útočník korunoval v druhom polčase, keď skvele hlavou prihral na gól Zošákovi.  

Martin Mikovič (Trnava) – Bol jeden zo strojcov trnavského obratu proti Zlatým Moravciam. Pri kontaktnom góle do šatne sa zapojil do akcie, po zmene strán už režíroval obrat. Na vyrovnávajúcom góle má väčšiu zásluhu ako samotný strelec Depetris, víťazný padol po jeho rohovom kope.