Main Content

Montrealskí novinári vidia Réwaya v prvom tíme. Toto o ňom napísali

utorok, 24. máj 2016 15:11 | Autor: Dávid Lech

Montrealskí novinári vidia Réwaya v prvom tíme. Toto o ňom napísali
Montrealskí novinári vidia Réwaya v prvom tíme. Toto o ňom napísali | zdroj: © TASR

Len nedávno svet obletela informácia o tom, že Martin Réway sa na tri roky upísal organizácii Montrealu Canadiens. Novinári z kanadského mesta majú z tejto novinky zjavne veľkú radosť a podľa nasledovných vyjadrení s ním zrejme rátajú ako s hráčom prvého tímu v NHL.

Na montrealskom webe habseyesontheprize.com majú po podpise zmluvy Canadiens s 21-ročným slovenským talentom obrovskú radosť. Podľa názoru redaktora Matta Drakea má Réway za sebou turbulentný rok, keď pôsobil v dvoch kluboch a popritom taktiež reprezentoval Slovensko na medzinárodnej scéne. Zároveň dodal, že sa cez to všetko dokázal preniesť a výkonmi si vypýtal kontrakt zo zámoria. K článku bolo pridané aj zostrih najlepších akcií slovenského hráča z uplynulej sezóny 2015/2016:

Najmä by ste sa mali zamerať na zostrihy z presilových hier. Tam je Réway „doma“ a to je práve jedna z oblastí, v ktorej by mal byť schopný pomôcť Canadiens, ak sa mu podarí presadiť v kempe. Nie je tajomstvom, že by sme v tejto hernej činnosti potrebovali pomôcť a jeho krížne ukážkové prihrávky sú prenádherné,“ píše sa na kanadskom webe.

Na konci tohto hodnotenia v zámorí potvrdili, že si od neho veľa sľubujú: „Len čas ukáže či sa mladý Slovák dokáže presadiť v tíme Habs, ale je nad slnko jasné, že o jeho zručnosti budeme v prípravnom kempe ešte určite počuť.“