Main Content

Dnes v noci hrá Pittsburgh o všetko, Malkin je sebavedomý

utorok, 24. máj 2016 14:22 | Autor: Jakub Vaverka

Dnes v noci hrá Pittsburgh o všetko, Malkin je sebavedomý
Dnes v noci hrá Pittsburgh o všetko, Malkin je sebavedomý | zdroj: © TASR

Už túto noc nás čaká šiesty zápas série medzi Tampu Bay a Pittsburghom Penguins. Blesky v konferenčnom finále vedú 3:2 na zápasy a zajtra nad ránom si môžu zabezpečiť postup do finále NHL. Proti stoja odhodlaní Tučniaci.

Pens na čele s hviezdnym kapitánom Sidneym Crosbym mali sériu výborne rozbehnutú, keď vyhrávali 2:1 na zápasy a čakal ich druhý duel v Tampe. V Amalie Arene prehrávali po dvoch tretinách štvrtého zápasu už 0:4, no dokázali sa skonsolidovať, znížiť na 3:4 a k vynúteniu predĺženia im chýbal povestný kúsok šťastia. Séria sa v sobotu teda vyrovnala.

V piatom zápase, ktorý hrali na domácom ľade, viedli nad Bleskami postupne 2:0 aj 3:2, ale duel opäť nedokázali dotiahnuť do víťazného konca. Prehrali smolne 3:4 po predĺžení, keď víťazný gól vsietil po odraze od chrbta hosťujúci strelec Tyler Johnson. Na Tučniakov sa teda v posledných dueloch nabalila riadna dávka smoly.

Túto noc ich čaká na Floride zápas o všetko. Ak Tampa opäť vyhrá, postúpi do vytúženého finále (druhého za dva roky) a Pens, ktorí hrajú v play-off kvalitný hokej ostanú len oči pre plač. Penguins sú v sérií aktívnejším tímom, Blesky prestrieľavajú a majú aj viacej z hry, no práve Tampa je tímom, ktorý dáva góly.

Ruský útočník Pittsburghu Evgeni Malkin nepochybuje o tom, že Tučniaci si vynútia siedmy duel na domácom ľade: „Verím v môj tím, verím v seba. Samozrejme, že sa do Pittsburghu ešte vrátime,“ cituje slová urasteného útočníka oficiálny portál ligy nhl.com. Malkinovi sa v play-off darí pomerne slušne, zlepšiť by sa však chcel v zakončení. V 15 dueloch si pripísal 4 góly a 12 asistencií.

Niektorí experti si myslia, že Pittsburghu uškodilo striedanie brankárov, v rozbehnutej sérii nahradil prekvapenie play-off Murrayho skúsený Fleury, ktorému sa zatiaľ nedarí podávať výkony, aké by si prial. Tak či onak, Penguins stále majú priestor na to, aby so sériou niečo urobili a po viacročnej odmlke sa dostali do finále celej súťaže.