Main Content

Milinkovič má nový klub, smeruje do renomovanej európskej súťaže

streda, 25. máj 2016 00:32 | Autor: Filip Chudý

Milinkovič má nový klub, smeruje do renomovanej európskej súťaže
Milinkovič má nový klub, smeruje do renomovanej európskej súťaže | zdroj: © TASR

Srbský futbalista Marko Milinkovič nemusel po vynútenom konci v Slovane na nový angažmán dlho čakať. Ak prejde lekárskou prehliadkou, zahrá si od novej sezóny rešpektovanú európsku ligu.

Neprešli ešte ani dva týždne od toho, ako vedenie Slovana oznámilo, že sa vzdáva služieb Marka Milinkoviča, no a srbský futbalista si už s veľkou pravdepodobnosťou našiel nový angažmán. Viaceré turecké média v utorok vyšli so správou, že Marko Milinkovič sa stane posilou tamojšieho prvoligového klubu Genclerbirligi Ankara.

Túto správu pre turecké médiá potvrdil aj generálny sekretár ankarského klubu Sinan Gürsoy. V správach z krajiny polmesiaca sa tiež píše, že Slovan sa s Genclerbirligi už dohodol a rovnako sa dohodol hráč s novým zamestnávateľom. Podpisu dvojročnej zmluvy už len bráni absolvovanie zdravotnej prehliadky. Ak ňou teda Milinkovič prejde, mal by vymeniť slovenské hlavné mesto za to turecké.

Milinkovič strávil v belasom vyše päť rokov, predtým približne štyri roky pôsobil v Košiciach a medzičasom získal aj naše občianstvo, ale keďže už nastúpil za srbskú reprezentáciu, za tú našu hrať nemôže. Za predpokladu, že sa prestup potvrdí a Milinkovič bude nastupovať pravidelne, stúpa aj jeho šanca na návrat do reprezentácie svojej vlasti. Tréneri národného výberu ho totiž sledovali už v Slovane, no teraz, keď bude zrejme hrávať rešpektovanú európsku súťaž, sú jeho šance na národný dres asi väčšie.