Main Content

PSG hľadá náhradu za Ibrahimoviča v Neapole

streda, 25. máj 2016 09:39 | Autor: Timotej Gašper

PSG hľadá náhradu za Ibrahimoviča v Neapole
PSG hľadá náhradu za Ibrahimoviča v Neapole | zdroj: © TASR

Švédsky kanonier Zlatan Ibrahimović odohral vo finále národného pohára svoj posledný zápas v drese francúzskeho majstra. S jeho odchodom ale Paríž stráca obrovskú ofenzívnu silu, ktorú sa bude snažiť rýchlo nahradiť. Podľa posledných správ sa zameral na jednu zo superhviezd Serie A.

Francúzsky plátok Le Parisien, ktorý cituje 90min.com, prišiel so správou, podľa ktorej sa čerstvou posilou parížskeho giganta má stať útočník z SSC Neapol. 42 zápasov a v nich neuveriteľných 38 gólov, to sú štatistiky azda najväčšej hviezdy neapolského klubu Gonzala Higuaína. Argentínsky reprezentant vždy ukrýval potrebný potenciál nato stať sa prvotriednym útočníkom, čo potvrdzoval už v mladom veku, kedy obliekal dres River Plate. Higuain sa však do verejnejšieho povedomia dostal až v roku 2007, kedy ho z Argentíny za 12 miliónov eur kúpil Real Madrid.

V hlavnom meste Španielska pôsobil „El Pipita“ dlhých šesť sezón, počas ktorých dokázal streliť 122 gólov. Na štadióne Santiaga Bernabeua však argentínsky bombardér žal úspechy poväčšine v mladom veku. Neskôr musel Higuain o herné minúty bojovať s Benzemom či Callejónom a tak sa v lete 2013 rozhodol Madrid opustiť. Za vtedy 25 ročného snajpra zaplatil klub spod Vezuvu až 38 miliónov libier, ktoré ale vedenie SSC určite neľutuje.

Aj keď mal Higuain v tíme Mareka Hamšíka pomalší rozbeh, v tejto sezóne naplno ukázal svoj čuch na góly. V lige nastrieľal ohromných 36 gólov a nekompromisne vyhral cenu kráľa strelcov, hneď za ním skončil jeho krajan Paulo Dybala z Juventusu, no ten strelil o 17 gólov menej. Higuian nielenže prežíva sezónu snov, ale tiež dokázal „Hamšíkovcom“ vystrieľať Ligu majstrov.

Hviezdy tím Maurizia Sarriho ale môže o niektoré hviezdy prísť už počas tohto leta. Ako prvý by sa mal porúčať vyššie spomenutý Higuain, ktorý sa podľa plátku Le Parisien dostal na vrchol prestupových snov PSG. Francúzske média tvrdia, že dokonca už prebehli aj prvotné rokovania medzi bratom respektíve agentom Gonzala Higuaina a vedením Saint-Germain. Parížsky klub by ziskom Argentínca takmer dokonale zaplnil dieru po Zlatanovi a 28 ročný Gonzalo by si zahral vo viac potencionálnejšom tíme s túžbou po zisku Ligy majstrov.

O Higuaina sa však zaujíma aj Chelsea, no pokiaľ sa „The Blues“ plánujú začleniť do bitky o tohto hráča, musia si pripraviť rovnako ako PSG astronomických 94 miliónov eur, čo je suma Higuainovej výkupnej klauzuly.