Main Content

United majú problém, Chelsea vlastní Mourinhove práva

štvrtok, 26. máj 2016 08:51 | Autor: Jakub Vaverka

United majú problém, Chelsea vlastní Mourinhove práva
United majú problém, Chelsea vlastní Mourinhove práva | zdroj: © TASR

Príchod portugalského trénera Josého Mourinha do Manchestru United je na spadnutie a každým dňom možno očakávať, že jeho nástup na Old Trafford bude oficiálne potvrdený. Red Devils však prišiel do cesty nevídaný problém. Existuje možnosť, že budú musieť londýnskej Chelsea zaplatiť nemalú sumu.

V úvode prebiehajúceho týždňa bol oficiálne potvrdený koniec Louisa Van Gaala na lavičke Manchestru United. Holanďan sa s Old Traffordom rozlúčil ziskom prestížneho FA Cupu a sám pôsobenie v Red Devils označil ako česť. Britské denníky okrem iného vytrvalo informujú o doťahovaní posledných detailov dohody Josého Mourinha s Manchestrom United. Diabli však môžu natrafiť na nevídaný problém.

Britská televízia BBC totiž tvrdí, že príchod kontroverzného kouča do Manchestru nemusí byť úplne  bezproblémový. Podľa informácií BBC totiž reklamnú značku „José Mourinho“ stále vlastní londýnska Chelsea, a teda, ak chce Manchester United meno svojho budúceho trénera používať, predovšetkým na reklamnú činnosť, bude musieť zaplatiť londýnskemu rivalovi nemalú sumu. Hovorí sa o šesťmiestnej čiastke.

Za celú záležitosť môže podľa zverejnených správ Mourinhov právnik, ktorý nedotiahol všetky detaily počas Portugalčanovho návratu na Stamford Bridge v roku 2014. BBC taktiež tvrdí, že Manchester United má niekoľko možností, ako môže v ďalšom riešení vzniknutej záležitosti postupovať. Diabli buď nebudú používať meno Josého Mourinha, zaplatia Londýnčanom za reklamné práva, kúpia značku späť alebo budú poukazovať na to, že táto značka je pre Chelsea momentálne bezpredmetná a klubom z Londýna nevyužiteľná.