Main Content

Vrásky na čele Hodgsona. Hrozí, že príde o dôležitého hráča do ofenzívy

piatok, 27. máj 2016 09:05 | Autor: TASR

Vrásky na čele Hodgsona. Hrozí, že príde o dôležitého hráča do ofenzívy
Vrásky na čele Hodgsona. Hrozí, že príde o dôležitého hráča do ofenzívy | zdroj: © TASR

Gateshead 26. mája (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson na blížiace sa majstrovstvá Európy do Francúzska nevezme stredopoliara Fabiana Delpha.

 Dôvodom je svalové zranenie v oblasti slabín, ktoré záložník Manchestru City utrpel v tréningovom procese.

"Hovoril som s ním a zostal v Manchestri. Do konečnej 23-člennej nominácie sa nedostane, pokiaľ nenastanú zdravotné problémy u viacerých hráčov. Akceptoval moje rozhodnutie. Jeho indispozícia nie je dlhodobá, takže v prípade potreby bude k dispozícii. Nepredpokladám však, že dôjde k takejto situácii, lebo v kádri figuruje ďalších 25 futbalistov," uviedol Hodgson pre oficiálny web anglickej Futbalovej asociácie (FA).

Zakončovateľa FC Liverpool Daniela Sturridgea vyradilo z tréningu zranenie lýtka, jeho štart v piatkovom medzištátnom prípravnom zápase v Sunderlande s Austráliou i na celom kontinentálnom šampionáte je otázny.

Hodgson musí dať definitívnu podobu svojmu výberu do utorka. Šanca sa tak naskytla mladému útočníkovi Manchestru United Marcusovi Rashfordovi, ktorý proti Austrálčanom absolvuje debut v národnom tíme. Ak sa Sturridge nezotaví do výkopu, nastúpi 18-ročný mladík od úvodu.

Anglicko sa v základnej B-skupine EURO 2016 stretne aj so Slovenskom.

 

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná o zranenie Daniela Sturridgea.