Main Content

Slovan odhalil zmeny v kádri, odísť môže až 17 hráčov!

piatok, 27. máj 2016 09:08 | Autor: Filip Chudý

Slovan odhalil zmeny v kádri, odísť môže až 17 hráčov!
Slovan odhalil zmeny v kádri, odísť môže až 17 hráčov! | zdroj: © TASR

Slovan odhalil zoznam hráčov, s ktorými už nepočíta, ktorých pošle na hosťovanie a tiež tých, ktorých budúcnosť v klube je otázna. V súčte sa jedná až o 17 mien, viaceré z nich sú prekvapujúce.

Slovan už počas jari avizoval, že hráči sa musia do konca sezóny ukázať, či si zaslúžia v Slovane zostať, alebo či sa s nimi klub rozlúči. „Hráči mali ultimátum, aby zabojovali o miesto v klube tak, aby zotrvali. Bohužiaľ, niektorí k tomu nepristúpili tak, ako mali. Ako som nedávno povedal, nebudeme prihliadať na meno či skúsenosti, rozhodujú totiž kritériá. Tí, ktorí ich nesplnili, budú jednoducho umiestnení na transfer listinu,“ uviedol pre klubový web viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

Z jarného širšieho kádra prvého tímu odchádza viacero futbalistov. Ďalší mladí hráči dostanú šancu rozvíjať svoj futbalový talent na hosťovaniach, aby získali zápasovú prax potrebnú na presadenie sa kádra, no a osud niektorých je zatiaľ neznámy. Celkovo sa jedná až o 17 hráčov.

Zoznam hráčov a ich situácia podľa klubového webu:

Marko Milinkovič – odchod do tureckého Genclerbirligi Ankara

Róbert Vittek – vypršanie zmluvy, jeho budúcnosť je zatiaľ v rovine riešenia

Jakub Podaný – uplatnenie klauzuly o uvoľnení spod kontraktu

Slobodan Simovič – zaradený na transfer listinu

Karel Hrubeš – návrat do Slavie Praha

Claude Dielna, Moise Adilehou, Nermin Crnkič, Mauro Gonzalez – nepresvedčili na skúške, resp. hosťovaní, v klube končia

Samuel Štefánik – po návrate z hosťovania bude zaradený na transfer listinu

Patrik Sabo, Matej Jakúbek – neuplatnenie opcie, v klube končia

Dávid Hudák, Filip Ďuriš, Robert Matejka – po návrate z hosťovania budú zaradení na transfer listinu, prípadne absolvujú hosťovanie, ak neprestúpia

Juraj Kotula, Adrián Kopičár – absolvujú hosťovanie, aby získali zápasovú prax, v klube s nimi do budúcnosti rátajú

Slovan tiež informuje, že káder v najbližšom období posilnia viacerí noví hráči, o ktorých bude informovať. No je viac ako jasné, že v Slovane nezostane kameň na kameni. Letná príprava začína individuálnymi testami už 5. júna. Pripomíname, že belasí vstúpia do novej sezóny 30. júna úvodným zápasom prvého predkola Európskej ligy, čiže klub má do uzavretia európskej súpisky iba približne mesiac, čo je aj čas na prvé zmeny.