Main Content

Alberta Rusnáka chcú v Anglicku, v hre sú milióny!

piatok, 27. máj 2016 14:32 | Autor: Filip Chudý

Alberta Rusnáka chcú v Anglicku, v hre sú milióny!
Alberta Rusnáka chcú v Anglicku, v hre sú milióny! | zdroj: © TASR

Krídelník slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Albert Rusnák sa môže vrátiť do Anglicka. Bývalý hráč Manchestru City sa ocitol podľa zahraničných médií na nákupnom zozname účastníka Premier League.

Podľa holandského portálu Voetbal international hlási veľký záujem o služby Alberta Rusnáka FC Watford a cena za prestup by mohla byť na úrovni dvoch miliónov eur. Nejde pritom o žiadnu novinku, len akési potvrdenie správ anglických médií na čele s The Sun spred dvoch mesiacov, ktoré tiež vtedy nášho mladého krídelníka spájali s týmto účastníkom najvyššej anglickej súťaže.

Dvadsaťjedenročný odchovanec Košíc to už v Anglicku skúšal, keď bol v mládežníckych výberoch Manchestru City, ale za prvé mužstvo si nezahral, preto hosťoval v Oldhame a Birminghame City. No výraznejšie sa presadil až v Holandsku. Najprv úspešne hosťoval Cambuure, pričom následne ho chcelo kúpiť viacero klubov, ale bitku oňho vyhral Groningen. Tam sa stal už pomaly klubovou legendou, keďže výrazne prispel k zisku Holandského pohára, čo je historicky prvá veľká trofej tohto klubu.

S Groningenom má kontrakt na ešte dva a pol roka, ale čoraz viac vecí nasvedčuje tomu, že sa táto zmluva nenaplní a Rusnák odíde inde. Počas kvalifikačného zápasu 21-tky s Tureckom ho sledovali kluby Seria A FC Bologna a Atalanta Bergamo. Ale hlavným favoritom na jeho získanie má byť FC Watford. Bývalý španielsky tréner tohto klubu Quique Sanchez Flores údajne obdivuje Rusnákovu hru. Watford najnovšie už vedie Walter Mazzarri, ktorý má so Slovákmi dobré skúsenosti, veď Hamšíka viedol v Neapole a do Interu Miláno lákal aj Dudu. Rusnák môže byť jeden z jeho prvých nákupov.