Main Content

Nemeček ešte nevie, či sa bude uchádzať o post prezidenta SZĽH

piatok, 27. máj 2016 16:05 | Autor: TASR

Nemeček ešte nevie, či sa bude uchádzať o post prezidenta SZĽH
Nemeček ešte nevie, či sa bude uchádzať o post prezidenta SZĽH | zdroj: © TASR

Bratislava 27. mája (TASR) - Mimoriadny kongres Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), na ktorom prebehne voľba nového prezidenta, sa uskutoční vo štvrtok 16. júna. Na piatkovom rokovaní Rady SZĽH to 96 zo 103 hlasov schválili prítomní delegáti.

Zo 79 členov oprávnených hlasovať prišlo do Bratislavy len 72, aj preto musela Mandátová komisia upraviť počty platných hlasov pre nadpolovičnú a dvojtretinovú väčšinu. Delegáti následne schválili volebný poriadok aj šesťčlennú volebnú komisiu na čele s predsedom Ladislavom Szuťányim, ktorá voľbu zväzového šéfa pripraví. Hlasujúci odobrili aj návrh, aby sa rokovalo o poriadkoch a smerniciach SZĽH aj napriek nedodržaniu 30 dňovej lehoty na prípravu.

Súčasného prezidenta Igora Nemečeka potešilo, že piatkové rokovanie sa uznieslo na navrhnutom termíne. "V prvom rade je to splnenie môjho sľubu, ktorý som dal minulý rok hráčom v bojkote, fanúšikom a všetkým, ktorí žiadali nové voľby. Rada SZĽH teda prijala návrh Výkonného výboru, že mimoriadny kongres sa uskutoční 16. júna. Na ňom prebehne voľba nového vedenia na roky 2016-2020," uviedol Nemeček.

Na začiatku mimoriadneho kongresu odstúpi Výkonný výbor, následne prebehne voľba prezidenta i zväzovej exekutívy. "Členovia sa budú voliť jednotlivo, to znamená, že najskôr budú musieť byť navrhnutí, až potom sa pristúpi k voľbe. Voliť budeme aj kontrolóra hokejového zväzu. Všetky veci prebehnú podľa novozvolených stanov," ozrejmil Nemeček.

Záujemcovia o post prezidenta SZĽH musia podať prihlášku do štvrtka 2. júna. Nemeček zatiaľ neprezradil, či sa bude o funkciu uchádzať. "Nechám si ešte čas na rozmyslenie, stále sa to nejakým spôsobom naťahuje. Využijem svoj čas a rozhodnutie si nechám na poslednú chvíľu. Nechcem o tom špekulovať. Idem krok za krokom," konštatoval Nemeček.