Main Content

11 členov výkonného výboru? Podľa Handzuša to môže byť problém

piatok, 27. máj 2016 18:05 | Autor: TASR

11 členov výkonného výboru? Podľa Handzuša to môže byť problém
11 členov výkonného výboru? Podľa Handzuša to môže byť problém | zdroj: © TASR

Bratislava 27. mája (TASR) - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bude tvoriť od júnového mimoriadneho kongresu jedenásť členov.

Pôvodný návrh Legislatívnej komisie prešiel na piatkovom rokovaní Rady SZĽH vďaka nadpolovičnej väčšine hlasov od prítomných delegátov.

Podľa schváleného bodu 3.4.2 Stanov SZĽH bude kongres naďalej voliť členov zväzovej exekutívy, ktorej zloženie sa z pôvodných siedmich funkcionárov zvýšilo na jedenásť. Vytvorí ju prezident SZĽH, jeden zástupca z tipsportligových, prvoligových i druholigových klubov, rovnako tak jeden zástupca z reprezentácie, športových odborníkov a hokejistov. Dve stoličky obsadia mládežnícke kluby a odborné komisie.

Na návrh Legislatívnej komisie poslali pozmenené znenie do stanovenej lehoty spoločnosť Pro Hokej, riadiaca najvyššiu domácu súťaž, ako aj klub HC'05 iClinic Banská Bystrica. Obe strany mali za to, aby mala zväzová exekutíva naďalej sedem členov. K hlasovaniu za ich návrhy však neprišlo, keďže delegáti 57 hlasmi schválili pôvodne znenie. "Je rozdiel, ak sa má dohodnúť sedem a jedenásť ľudí. Môže to byť problém najmä pre to, že slovenský hokej potrebuje akcieschopnosť, ťažké a rýchle rozhodnutia. Jedenásť ľudí bude dosť. Ak však kluby budú chcieť, môžu si to v budúcnosti zmeniť," povedal Michal Handzuš, ktorý v piatok zastupoval Banskú Bystricu.

Na úprave Stanov SZĽH pracovala Legislatívna komisia, ktorá sa venovala formálnej i obsahovej úprave dokumentu. Delegáti verejným hlasovaním odobrili všetky zmeny v prvej menovanej časti týkajúce sa lepšieho číslovania, prítomnosti vysvetľujúcich pojmov a zjednodušení niektorých textových modulácií. Problémy nastali až pri obsahových dodatkoch, ktoré vyvolali v rokovacej sále niekoľko plodných debát. Medzi schválené body sa zaradili zmeny týkajúce sa riadiaceho orgánu súťaží SZĽH či obmedzenia Výkonného výboru pri narábaní so štátnym príspevkom.