Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Gruzínsko

sobota, 28. máj 2016 00:24 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Gruzínsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Gruzínsko | zdroj: © TASR

V treťom zápase v tomto roku sme dosiahli prvé víťazstvo, keď na neutrálnej pôde sme si poradili s Gruzínskom. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (7) – Čo mal vyriešiť, to s veľkým prehľadom vyriešil. Nešlo naňho síce žiadna vážna strela, ale to aj preto, že si veľmi dobre vedel zorganizovať obranu, ktorá ho ako kapitána poslúchala.

Norbert Gyömbér (6,5) – V prvom polčase bol aktívny, výrazne podporoval ofenzívu a ukázal chuť do hry. No tiež nezavrel ofsajdovú pascu, po čom mal súper šancu. V druhom polčase ho už nebolo toľko vidieť.

Kornel Saláta (6) – Na začiatku hlavou odvrátil nebezpečnú strelu Okriašviliho. V defenzíve nemal veľa práce. Pri inkasovanom góle mal vystúpiť na strieľajúceho Keniu, ale primárna chyba vznikla inde. Pri našom treťom góle odviedol dobrú prácu, keď pohybom zmiatol brankára aj súperových obrancov.

Milan Škriniar (6) – V reprezentačnom debute dostal veľmi pohodový zápas, keďže celá defenzíva toho nemusela veľa riešiť. Raz ukázal svoju povestnú podporu ofenzívy, ale vtedy vznikla aj jeho najväčšia chyba, keď stratil loptu a súper išiel do nebezpečného protiútoku.

Lukáš Tesák (6) – Na začiatku druhého polčasu neodhlavičkoval loptu, súper ju získal a mal hneď šancu. Mal tiež lepšie postrážiť Kvilitaju pri veľkej šanci. A hoci bol v sumáre Gyömbér na druhej strane aktívnejší, Tesák zas priniesol väčší prínos do ofenzívy, keďže skvele nacentroval na gól Nemcovi, čo bol jeho najlepší moment v zápase.

Erik Sabo (6,5) – Strelecky bol síce aktívny, ale zas nešlo o extrémne nebezpečné pokusy. Preto skôr potešila aktivita v priestore, hoci aj jemu to vydržalo len približne polčas, možno aj preto išiel ako prvý z hráčov dole. Prospešnejší by bol možno na inom poste.

Ján Greguš (4) – Hneď v úvode pokazil dve ľahké prihrávky, pričom vďaka druhej mal súper šancu. Chyboval tiež približne po hodine hry, vďaka čomu mal súper ďalšie šance. Zápas mu celkovo veľmi nevyšiel, potešilo asi len to, že jeho prihrávka na Bera rozbehla náš prvý gól.

Viktor Pečovský (7) – Ukázal viacero dobrých pasov a tiež to, že si chcel futbal užiť. Jeho prihrávka na Tesáka rozbehla našu druhú gólovú akciu. Negatívom bolo asi len to, že sa nechal obohrať tesne pred inkasovaným gólom.

Adam Zreľák (6,5) – Šprintérske schopnosti a aktivitu pri napádaní ukázal, len škoda, že ho spoluhráči nerozbehli viackrát. Nebolo ho síce možno až tak vidieť, ako by sa žiadalo od ofenzívneho hráča, ale dal gól, čím si úlohu útočníka splnil.

Matúš Bero (6) – V prvých desiatich minútach ukázal veľa dobrých vecí, prihral na gól, veľmi dobre napádal súpera. Ak by takto vydržal celý zápas, zrejme by Kozákovi hlavu poriadne zamotal, lenže v pribúdajúcimi minútami sa vytrácal a v druhom polčase bol najviditeľnejší vtedy, keď schádzal z trávnika.

Adam Nemec (7,5) – Bol síce ťažkopádny, ale v konečnom súčte je to málo podstatné, dal totiž dva góly, čiže úlohu si splnil. V oboch prípadoch predviedol ukážkové zakončenia a možno Kozákovi zamotal hlavu pri určovaní prvého útočníka.

Ján Novota (6,5) – Tréner mu dovolil ukázať sa v Rakúsku. Hneď po príchode na ihrisko mal prácu, ktorej mal o niečo viac ako Mucha predtým. Lenže to bolo aj preto, že neorganizoval obranu takto dobre ako jeho kolega, čím v nej vznikali väčšie diery.

Stanislav Šesták (4,5) – Treba otvorene povedať, že našu hru neoživil. Vybojoval síce štandardku, z ktorej sme dali tretí gól, ale následne školácky stratil loptu, čo súper potrestal gólom.

Michal Ďuriš, Patrik Hrošovský, Dušan Švento (bez známky) – Vlastne sa dá povedať, že si len pripísali reprezentačné čiarky a trochu sa v závere zápasu prebehli.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon