Main Content

Marcus Rashford rozhodol o svojej budúcnosti

pondelok, 30. máj 2016 09:55 | Autor: Timotej Gašper

Marcus Rashford rozhodol o svojej budúcnosti
Marcus Rashford rozhodol o svojej budúcnosti | zdroj: © TASR

Hviezdička Manchestru United počas uplynulých mesiacov predvádzala perfektné výkony, ktoré samozrejme vzbudili veľa záujmu. Mladý útočník sa tak po konci sezóny rozhodol, kde bude jeho kariéra pokračovať.

Rashford podpíše nový a vylepšený dlhodobý kontrakt, tvrdí britský plátok The Telegraph. Na Old Trafforde sa posledné dni dejú veľké veci. Svoje miesto stratil veľký Louis Van Gaal a klub angažoval kontroverzného, milovaného aj nenávideného Josého Mourinha, a aby toho nebolo málo, vedenie United muselo vyjednávať aj s mladým talentovaným zakončovateľom o novej zmluve.

Rozprávkové mesiace Rashforda sa dajú prirovnať k výkonom Leicestru City - nikto to nečakal. Marcus sa do povedomia dostal až vo februári, kedy vo svojom debute v prvom tíme „Diablov“ dvakrát skóroval pri vysokej výhre 5:1 nad Midtjyllandom. Odvtedy to už s mladíkom ide akoby samo. Trénera a verejnosť presvedčil o tom, že napriek minimálnym skúsenostiam s dospelým futbalom prebehla jeho adaptácia bleskovo rýchlo. Kritici a väčšina futbalových neprajníkov odhadovala Marcusovu životnosť len na pár zápasov v A-tíme a potom koniec jeho sláve. Rashford však každému zavrel ústa a sezónu zakončil s ôsmimi gólmi v 18 zápasoch. Navyše sa mu len nedávno podarilo skórovať pri debute v národnom tíme Anglicka, s ktorým s veľkou pravdepodobnosťou pocestuje na EURO 2016 do Francúzska.

The Telegraph odhaduje, že vedenie United pripravilo Rashfordovi veľmi výhodnú ponuku, ktorá mladého Marcusa udrží v Manchestri minimálne ďalšie 4 roky. Vzhľadom na fakt, že ešte v januári zarábal neznámy útočník len okolo 500 libier týždenne, teraz mu United ponúka miesto v prvom tíme a týždenný príjem až 20 tisíc libier.

Rashford bude musieť v prvých dňoch pod Mourinhom riadne zamakať, pretože je všeobecne známe, aký ma José prístup k mladým hráčom a tiež sa na povrch dostalo, že do United chce portugalský kouč priviesť nového útočníka, možno aj Zlatana Ibrahimoviča. Podpisom dlhodobej zmluvy s Red Devils sa však Rashfordovi splnil detský sen. A sám dobre vie, že musí ešte poriadne zabrať, aby sa stal trvalým členom základnej zostavy klubu z Old Traffordu.