Main Content

Leicester City čoskoro s prvou posilou

pondelok, 30. máj 2016 09:59 | Autor: Timotej Gašper

Leicester City čoskoro s prvou posilou
Leicester City čoskoro s prvou posilou | zdroj: © TASR

Čerstvý anglický šampión sa pred novou sezónou začína posilňovať pomerne rýchlo. Prvou oficiálnou novou tvárou klubu by sa už počas dnešného dňa mal stať nemecký reprezentačný brankár.

Ron-Robert Zieler je odchovancom kolínskych „Capkov“, no presne 5 rokov svojho futbalového vývoja strávil v akadémií Manchestru United. V roku 2010 sa ale „Red Devils“ nemeckého brankára vzdali a zadarmo ho pustili do Hannoveru 96, kde bol Ron-Robert hviezdou až do posledného dňa. Hlavným dôvodom Zielerovho odchodu bol samozrejme fakt, že Hannover sa umiestnil na poslednom mieste v bundesligovej tabuľke a čaká ho tak priamy zostup. Lenže Ron-Robert je dlhodobo vysoko hodnotený brankár, ktorý by určite nemal hrať „len“ v druhej nemeckej súťaži.

Oficiálne predstavenie Zielera ako novej posily „The Foxes“ nastane už v najbližších hodinách, keďže prestup už potvrdil aj web Hannoveru 96, ktorý zanechal aj tento odkaz. „Vždy sme si boli vedomí Ronovich kvalít a teda toho, že on musí hrať na najvyššej úrovni, urobil pre náš klub veľa a sme mu vďační za pekných 6 rokov. V Anglicku mu prajeme všetko dobré a on vie, že v Hannoveri bude kedykoľvek vítaný,“ povedal po vyhlásení Zielerovho odchodu generálny riaditeľ klubu, Martin Bader.

Aj keď je podľa portálu transfermarkt.com Zielerova cena 8 miliónov eur, Leicester majstrovsky využil katastrofálnu situáciu Hannoveru a za nemeckého brankára zaplatí len necelé 4 milióny.

V tejto sezóne Bundesligy nechýbal Ron-Robert v bránke „96“ ani raz a ak sa klubu podarilo sem tam uhrať dobrý výsledok, obrovskú zásluhu na tom práve 27 ročný brankár.