Main Content

Hrošovského chce európsky gigant, zahral by si s ním aj Ligu majstrov

utorok, 31. máj 2016 10:56 | Autor: Filip Chudý

Hrošovského chce európsky gigant, zahral by si s ním aj Ligu majstrov
Hrošovského chce európsky gigant, zahral by si s ním aj Ligu majstrov | zdroj: © TASR

O slovenských futbalistov je vo svete čoraz väčší záujem. Dôkazom je aj Patrik Hrošovský, ktorý sa prepracoval do základnej zostavy reprezentácie. Jeho výkony neušli ani pozornosti známeho svetového klubu.

Výsledky slovenskej reprezentácie vzbudzujú vo svete čoraz väčšiu odozvu. Preto sa na našich hráčov upiera zvýšená pozornosť. Oku zahraničných pozorovateľov neušli ani výkony Patrika Hrošovského. Ten sa vďaka dobrým výkonom prepracoval nielen do základnej zostavy reprezentácie, ale vzbudil záujem aj u zahraničných klubov.

Podľa našich informácií je na čele poradia záujemcov o Hrošovského slávna Benfica Lisabon. Čerstvý portugalský majster hľadá posily pred skupinovou fázou Ligy majstrov. V tejto sezóne milionárskej súťaže sa Benfica dostala až medzi osem najlepších, kde stroskotala na Bayerne Mníchov. Ak to chce minimálne zopakovať, musí káder doplniť a 24-ročný slovenský stredopoliar má byť ideálny kandidát.

Už dlhšie sa tiež Hrošovský spája s nemeckými klubmi, pričom ich záujem sa po nedeľnom zápase Nemecko – Slovensko mohol len posilniť, keďže Hrošovský patril medzi najlepších hráčov na ihrisku a mal veľkú zásluhu na našom víťazstve 3:1. Hrošovského odchod pripustil minulý týždeň aj nový tréner Plzne Roman Pivarník, a to za predpokladu, že na hráča príde dobrá ponuka. Náš reprezentant má zmluvu s českým majstrom ešte na dva roky, ale po Eure jeho hráčom už byť nemusí.