Main Content

Mladý supertalent pripravený opustiť Bayern

utorok, 31. máj 2016 11:43 | Autor: Timotej Gašper

Mladý supertalent pripravený opustiť Bayern
Mladý supertalent pripravený opustiť Bayern | zdroj: © TASR

V roku 2013 ho každý vynášal k hviezdam a v Bavorsku ho vedenie prirovnávalo k Schweinsteigerovi. Teraz si na tohto skromného Dána len málokto spomenie a preto sa mladík chystá reštartovať svoju kariéru, no určite nie v Allianz Arene.

Pierre-Emile Hojbjerg sa narodil v Kodani, no má tiež francúzske občianstvo. Futbalovo vyrastal v dánskom veľkoklube Brondby, odkiaľ ho ale v lete 2012 stiahol Bayern Mníchov. Vtedy ešte len 17 ročný Hojbjerg pôsobil na ihrisku isto, no zároveň skromne, pretože ako sám neskôr priznal, cítil veľkú zodpovednosť. Prvé šance dával mladému Dánovi ešte Jupp Heynckess, no nebolo ich zrovna hojne. S príchodom Guardiolu prišla aj nová šanca pre Hojbjerga, keďže Pep je známy svojou kvalitnou prácou s mladými hráčmi.

Za celý rok a pol však Pierre-Emile nastúpil len na takmer 20 zápasov, čo určite nebolo pre nádejného stredopoliara uspokojivé číslo. V januári 2015 ale Bayern s mladou hviezdou podpísal predĺženie kontraktu do roku 2018 a odišiel na polročné hosťovanie do Augsburgu. Vyhlásenia Bayernu boli jednoznačné, Hojbjerg ešte potreboval čas. Guardiola sa po podpise Hojbjergovej novej zmluvy vyjadril, že Pierre má obrovskú budúcnosť a určite sa s nim počíta. Španielsky tréner však svoje tvrdenia vyvrátil vo chvíli, keď v lete 2015 opäť poslal dánskeho reprezentanta na ročné hosťovanie, tentokrát do Schalke 04.

Formy hosťovania talentovanému záložníkovi určite pomohli, no Bayern mu počas celej sezóny dáva nepriamo najavo, že sním už nepočíta. Na jeho post totižto už teraz konkurujú mená ako Vidal, Thiago či Kimmich, nehovoriac o letnom príchode novej posily, Renata Sanchesa.

Teraz sa blíži Hojbjergov návrat do Mníchova no sám hráč vie, že na Sabener Strasse dlho neostane. Už 15-násobný dánsky reprezentant odohral v tejto sezóne za Schalke spolu 31 zápasov, no rád by sa niekde usadil na dlhšiu dobu. „Lov klubov na mňa? To znie trošku zúfalo. Samozrejme, mám pár ponúk a chcem hrať celé zápasy na vysokej úrovni. Nemusím silou mocou prestupovať do obrovského klubu. Som mladý takže hlavne sa chcem herne vyšperkovať.“ objasnil situáciu 20 ročný Hojbjerg.

Mladík však stále cíti lásku k Bayernu Mníchov a nemá pocit, aby ho nejak odsunuli. „V Mníchove som prežil krásne roky a som tam vďačný každému, kto mi nejako pomohol. Či už prestúpim do Anglicka, Talianska, Španielska či Francúzska, budem sa pozerať nato, čo mi daný klub môže ponúknuť.“

O mladého Dána sa zaujíma napríklad Tottenham Hotspur ale aj Villarreal, takže bude veľmi otázne, ktorý dres oblečie jeden z najväčších talentov Dánskej histórie.