Main Content

Juanfran poslal fanúšikom Atlética dojímavý list. Prečítajte si ho

utorok, 31. máj 2016 12:32 | Autor: Timotej Gašper

Juanfran poslal fanúšikom Atlética dojímavý list. Prečítajte si ho
Juanfran poslal fanúšikom Atlética dojímavý list. Prečítajte si ho | zdroj: © TASR

Od finále prestížnej Ligy majstrov ubehlo len pár dní a v očiach tak stále ostáva zlomový bod zápasu, nepremenená penalta krajného obrancu Atlética Madrid.

Odchovaný akadémiou Realu Madrid, no už päť rokov členom kádru mestského rivala Atlética. Juanfran bol pri všetkých posledných úspechoch madridského klubu a pravý kraj obrany Atlétov si bez neho vie predstaviť len máloktorý fanúšik „Los Colchoneros“. Spoľahlivý, technicky zdatný a s dušou lídra bol Juanfran ako je jeho zvykom jedným z motorov tímu počas celej sezóny, ktorá síce skončila pre Simeoneho mužov bez trofeje, no s obrovským morálnym víťazstvom a povzbudením do ďalších rokov.

Dravé Atlético spolu s Juanfranom v zostave z Ligy majstrov postupne vyhodilo holandské PSV, Barcelonu a napokon aj Bayern Mníchov, kde si v mníchovskej odvete svoj postup do finále doslova „ubránili“. V sobotu ich tak čakalo veľkolepé milánske finále Ligy majstrov a aby toho nebolo málo, klubové repete z roku 2014 sa stalo opäť skutočnosťou.

Po riadnom hracom čase aj predĺžení svietilo na tabuli nerozhodné skóre 1:1 a tak nasledovali penalty. Ako štvrtý sa k lopte postavil 31 ročný krajný bek Juanfran, ktorý ale loptu napálil do ľavej tyčky, čím šance Atlética rapídne znížil. Hneď po ňom kopal CR7, ktorý nekompromisne premenil a zabezpečil tak Realu Madrid rekordnú jedenástu “ušatú trofej“.

Hráči, vedenie aj tréneri Atlética ostali len smutne stáť so slzami v očiach, no najťažšie to mal Juanfran, ktorý samozrejme bral celú vinu na seba. Fanúšikovia aj spoluhráči ho však krásnym gestom podporili, začo sa im neskôr prostredníctvom sociálnej siete Juanfran vrúcno poďakoval:

„Ahojte Atléti!

Poprosil som klub o zverejnenie tohto môjho vyjadrenia všetkým fanúšikom, aby ste vedeli všetko, čo práve cítim. Nikdy nezabudnem na chvíle, kedy som prišiel poprosiť o prepáčenie a videl som moje slzy odrážať sa v tisícoch tvárí vás, fanúšikov Atlética. Vaša podpora na štadióne po zápase mi dodala veľkú silu vyrovnať sa s mojou veľmi ťažkou situáciou. Taktiež ďakujem spoluhráčom, vedeniu a celému klubu za vyjadrenie podpory, sme predsa jedna veľká rodina!

Tiež sa vám chcem veľmi poďakovať, že stále ste stáli a stojíte pri nás a predovšetkým za preukázanie toho, že byť fanúšikom Atlética je niečo špeciálne a iné. Srdce nás, Atlétov, bije silnejšie a vernejšie ako hociktoré iné!

Pred dvoma rokmi som povedal, že sa opäť vrátime do finále. Teraz hovorím, že náš kapitán, Gabi, ešte pozdvihne trofej pre víťaza Ligy majstrov a spoločne to oslávime!!!

Milujem vás a navždy GO ATLETI!“