Main Content

Mexického futbalistu uniesli. Zažil prestrelku a sám sa zachránil!

utorok, 31. máj 2016 13:30 | Autor: Dávid Lech

Mexického futbalistu uniesli. Zažil prestrelku a sám sa zachránil!
Mexického futbalistu uniesli. Zažil prestrelku a sám sa zachránil! | zdroj: © TASR

Ťažko uveriteľný príbeh. Profesionálneho futbalistu z Olympiacos Pireus uniesli. Mexický hráč ale dokázal odzbrojiť únoscu a zavolať si pomoc.

Počas víkendu prišiel web theguardian.com s informáciou, podľa ktorej mexického futbalistu Alana Pulida uniesli. Jeho brat, Armando Pulida, prezradil, že zmizol po tom, čo zhruba o 23:30h opustil párty blízko svojho domova v Ciudad Victoria. Jeho vozidlo ale počas cesty domov zastavili a útočníka Olympiacosu Pireus uniesli.

Násilníci mali autami obkľúčiť jeho BMW a pomocou zbraní ho prinútiť spolupracovať. Podporu futbalistovi pomocou tweetov prejavilo množstvo osobností i jeho najbližších. Únosy sú v tejto oblasti „rutinou,“ no bojujúce drogové kartely sa únosom významnejších osobností zväčša vyhýbajú.

Organizovaný zločin zvyčajne rešpektuje športové osobnosti a spevácke hviezdy a necháva ich osamote. V Mexiku nevidíte často hráča s bodygardmi,“ povedal pre theguardian.com expert pre športový marketing Héctor Lóper Zatarain.

Alan Pulido ale nemal to šťastie a únoscovia neobišli ani jeho. V nedeľu dostala rodina Pulida telefonát, v ktorom neznámy anonym žiadal za futbalistu výkupné. Hráč sa však hrdinsky sám oslobodil. „Udrel únoscu, vzal mu telefón a zavolal na číslo 066 (tiesňové volanie). Všetko sa to stalo veľmi rýchlo,“ cituje bbc.com slová štátneho prokurátora Ismaela Quintanillu, ktorý prezradil, že únoscovia ho zaviedli do jedného z domov v Ciudad Victoria, kde sa 25-ročný útočník ocitol sám len s jedným únoscom, ktorého dokázal odzbrojiť.

Pulido po získaní jeho mobilného telefónu a skontaktovaní sa s políciou nevedel policajtom určiť svoju presnú polohu, no napokon po opise okolia sa mu to podarilo a počkal do príchodu záchranných zložiek. Tie navyše začali strieľať a tak futbalista gréckeho klubu musel policajtom opäť zavolať, opísať svoj vzhľad a uistiť sa, že si ho policajné zložky nezmýlia s únoscami. 38-ročný únosca bol zatknutý, no polícia pátra po ďalších troch mužoch, ktorí boli do kriminálneho činu zapletení.

Unesený Pulido v pondelok predstúpil pred médiá a s obviazanou rukou krátko poznamenal: „Cítim sa dobre, vďaka Bohu.

Šikovný útočník, ktorý v uplynulej sezóne v drese Olympiacosu strelil 6 gólov v 15 zápasoch, si v minulosti zahral na MS 2014, no pre tohtoročný turnaj Copa America do mexického národného tímu nominovaný nebol.