Main Content

Juventus blízko zisku dua hviezd z Barcelony

utorok, 31. máj 2016 13:15 | Autor: Timotej Gašper

Juventus blízko zisku dua hviezd z Barcelony
Juventus blízko zisku dua hviezd z Barcelony | zdroj: © TASR

Prestupové okno sa ešte ani neotvorilo, no taliansky Juventus je už teraz veľmi blízko podpisu hneď dvoch barcelonských hviezd.

Gigant z Turína sa za posledné roky vypracoval medzi najlepšie kluby sveta, čo potvrdzuje jeho dominancia v domácej súťaži a tiež účasť v minuloročnom finále Ligy majstrov. Káder pod vedením Massimiliana Allegriho je zložený z dobre vyrovnanej partie hviezd ako Pogba, Dybala, Chiellini či Sami Khedira.

Juventus je známy svojou prepracovanou a veľmi dôkladnou obranou, ktorá je z veľkej časti totožná s obranou talianskej reprezentácie. Allegri však na Juventus Stadium túži po veľkých úspechoch, čo si vyžaduje aj značné posilnenie kádra. V minulých dňoch sa veľmi búrlivo špekulovalo o príchode Daniho Alvesa z Barcelony, no podľa najnovších informácií by sa k Alvesovi na trase Barcelona -> Turín mohol pridať aj jeho spoluhráč z obrany, Javier Mascherano.

Pokiaľ ide o Daniho Alvesa, jeho prestup z Nou Campu bol takmer istý už pred rokom, no brazílsky bek nakoniec zotrval v kádri FCB ešte sezónu. Teraz je téma jeho odchodu opäť otvorená a vyzerá to tak, že k jeho prestupu môže dôjsť už čoskoro.
Môžem potvrdiť, že rokovania medzi nami a Danim Alvesom pokračujú a sme s ich priebehom veľmi spokojní,“ povedal pre SkySports.com generálny riaditeľ Juventusu, Beppe Marotta.

Alves prišiel do Barcelony v roku 2008 zo Sevilly a za 8 rokov stihol v drese „Blaugranas“ odohrať 391 zápasov. 33 ročný obranca by sa hráčom Juventusu mohol stať ešte pred turnajom Copa América.

Nové meno na prestupovej listine Barcelony je však Javier Mascherano, ktorý je spájaný s rovnakým klubom ako Dani Alves.

Argentínsky obranca, respektíve defenzívny záložník, je hráčom FCB od roku 2010, kedy na Nou Camp prišiel z Liverpoolu. Už 124-násobný reprezentant Argentíny by sa pre Juventus mohol stať ideálnou posilou v prípade, že „Starú dámu“ opustí jeden z obrancov alebo defenzívnych záložníkov. Meno tohto argentínskeho futbalistu bolo spomenuté aj na tlačovej konferencii generálneho riaditeľa Juventusu, Beppego Marottu: „Jasné, aj meno Javier Mascherano sa objavilo v našich plánoch, no na teraz je táto situácia trošku komplikovaná, čiže nemám žiadne nové informácie.“

Vzhľadom na pokročilý futbalový vek oboch vyššie spomenutých hráčov Barcelony by Juventus mohol tento veľký obchod uzavrieť veľmi výhodne, no je otázne, ako sa k tejto situácií postaví vedenie Barcelony.