Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.6.)

streda, 1. jún 2016 07:18 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (1.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

FC BARCELONA: Bez Lionela Messiho v Barcelone začal súd argentínskej hviezdy, ktorá spolu so svojím otcom Jorgem čelí obvineniu z daňových únikov. Argentínsky futbalista zmeškal začiatok procesu kvôli zraneniu, ktoré utrpel v prípravnom zápase Argentíny s Hondurasom. Dvadsaťosemročný Messi s otcom čelí obvineniu, že v rokoch 2007 až 2009 nepriznali na daniach 4,2 milióna eur. (espnfc.com)

ATLÉTICO MADRID: Tréner Atlética Madrid Diego Simeone chce späť z Chelsea priviesť španielskeho útočníka Diega Costu. Rodený Brazílčan prišiel do Anglicka pred dvoma rokmi. (mirror)

VALENCIA: 22-ročný portugalský stredopoliar Valencie Andre Gomes sa nechal počuť, že prestupuje do Manchestru United. (mirror)

SEVILLA: O dôležitú postavu mala prísť FC Sevilla, pretože tím sa chystal opustiť športový riaditeľ Monchi. Ten túto funkciu vykonáva od roku 2000 a mal podiel na všetkých úspechoch španielskeho celku. Funkcionár chcel odísť do Anglicka, ale klub s ním nerozviazal zmluvu, ktorá je platná až do roku 2020. (goal.com)

CETLA VIGO: Automobilka Citroën ukončila dlhú 31-ročnú spoluprácu so španielskym klubom Celta Vigo. Išlo o najdlhšiu dohodu s menom sponzora na futbalovom drese súčasnosti. (marca.com)