Main Content

Marcelo sa vzdá medaile z Ligy majstrov. Čo ho k tomu vedie?

štvrtok, 2. jún 2016 09:26 | Autor: Jakub Vaverka

Marcelo sa vzdá medaile z Ligy majstrov. Čo ho k tomu vedie?
Marcelo sa vzdá medaile z Ligy majstrov. Čo ho k tomu vedie? | zdroj: © TASR

Real Madrid v sobotu v Miláne vyhral Ligu majstrov 11.raz v histórii. Pre brazílskeho krajného obrancu Marcela išlo o druhý triumf v kariére. Cennú medailu z najprestížnejšej pohárovej súťaže vo futbale si však dlho nenechá. Prečo?

Marcelo patril vo finálovom zápase medzi najaktívnejších hráčov, odbehal obrovské množstvo kilometrov a aj v predĺžení, kedy už väčšine aktérov odišli sily, bez väčších problémov stíhal zastavovať útočné výpady hviezd Atlética Madrid. Portál 101greatgoals.com objasňuje, prečo si brazílsky reprezentačný obranca neponechá svoj cenný suvenír z pamätného finále 2016.

Marcelo totiž na svojich profiloch na sociálnej sieti spustil súťaž, v ktorej odmení jedného zo svojich fanúšikov párom kopačiek nemeckej firmy Adidas a práve spomínanou zlatou medailou. Ide o veľmi štedré gesto, stáva sa totiž len veľmi zriedka, že športovec do súťaže venuje niečo tak cenné, ako je originálna medaila pre víťaza Champions League.

101greatgoals.com taktiež uvádza, že keby chcel Marcelo na svojej medaile zarobiť, mohol by sa ju pokúsiť predať na jednom z amerických portálov na to určených. Predaj zlatej odmeny by mu vyniesol podľa dostupných správ až milión dolárov, možno dokonca viac.

Brazílčan sa však rozhodol altruisticky a urobí radosť jednému zo svojich podporovateľov. Vo svojom vlastníctve tak naďalej bude mať iba jednu medailu, tú, ktorú vyhral s Realom Madrid v roku 2014 v Lisabone po finálovom triumfe nad Atléticom Madrid 4:1 po predĺžení. Ktovie, čo Marcela viedlo k venovaniu svojej medaile, to sa možno dozvieme až neskôr.