Main Content

Game of Dani Alves: Kde skončí brazílsky obranca?

štvrtok, 2. jún 2016 09:46 | Autor: Jakub Vaverka

Game of Dani Alves: Kde skončí brazílsky obranca?
Game of Dani Alves: Kde skončí brazílsky obranca? | zdroj: © TASR

Brazílsky krajný obranca Dani Alves bude patriť v letnom prestupovom období medzi najžiadanejších futbalistov na transferovom trhu. Interes o služby jednej z opôr FC Barcelona je v Taliansku, Anglicku aj Francúzsku.

Aktuálne existujú podľa európskych médií štyri reálne možnosti budúcnosti Daniho Alvesa. Prvou je samozrejme zotrvanie v FC Barcelona, v tíme, kde hráč s číslom 6 zažil najúspešnejšie obdobie vo svojej kariére. Momentálne sa však dá zhodnotiť, že hráčove pokračovanie na Camp Nou je zrejme najmenej pravdepodobné.

Španielska stanica Cadena SER pred pár dňami informovala, že s 33-ročným pravým obrancom sa na zmluve dohodol taliansky šampión Juventus Turín. Alves by mal podľa CS podpísať so Starou Dámou trojročný kontrakt a oznámené by to malo byť do konca týždňa.  Dani je však pod zmluvou v Barcelone do roku 2017, takže s jeho odchodom by musel celok z Camp Nou súhlasiť.

Ďalším tímom, ktorý má interes  o Alvesove služby je Manchester United. Red Devils prevzal ambiciózny José Mourinho, ktorý vie, že Brazílčan by sa mu mohol na okraji defenzívy zísť. O záujme Červených Diablov píše katalánsky denník Mundo Deportivo.

Posledným variantom je francúzska cesta. Objavili sa správy, že Paríž Saint- Germain chce prepustiť problémového obrancu Sergea Aurirera, pričom ďalší krajný bek Gregory van der Wiel už v hlavnom meste Francúzska skončil. Mundo Deportivo tvrdí, že Alves bol so svojím agentom v Paríži, kde mal rokovať o prestupe do PSG.

Alvesov agent Dinorah Santa Ana hovorí: „Veľakrát som volal prezidentovi FCB Bartomeuovi, aby som mu vysvetlil Daniho situáciu, pretože má rozličné ponuky, avšak ešte s nikým nič nepodpísal. Bartomeu ale nedvíhal telefón.“