Main Content

Finále NBA a príprava Angličanov v kurze 2,27. To sú naše tipy dňa

štvrtok, 2. jún 2016 10:26 | Autor: Jakub Mihálik

Finále NBA a príprava Angličanov v kurze 2,27. To sú naše tipy dňa
Finále NBA a príprava Angličanov v kurze 2,27. To sú naše tipy dňa | zdroj: © TASR

Zatiaľ, čo futbalové EURO je ešte len vo fáze prípravy, finále NBA sa už naplno rozbieha. Volíme stávky na obe udalosti, ktoré najviac hýbu športovým dianím týchto dní.

Golden State – Cleveland (3.6., 3:00)

Prvým zápasom začína veleočakávaná finálová séria zámorskej NBA medzi najlepším celkom Západnej konferencie, Golden State Warriors, a jednoznačným lídrom od Atlantiku, Clevelandom Cavaliers. Finálový súboj týchto dvoch bude aj o tom, či LeBron James dokáže svojich spoluhráčov vyhecovať natoľko, aby porazili tím, ktorý je kvôli svojej vnútornej sile považovaný za najlepší v zámorskej súťaži. Warriors ušli vo finale konferencie hrobárovi z lopaty, keď prehrávali už 1:3 proti perfektne rozbehnutej Oklahome, no Durant, Westbrook a spol. Neuniesli tiahu okamihu a prehrali tri súboje za sebou, čím umožnili Golden State bojovať o obhajobu titulu. Prvý duel sa odohrá na pôde Warriors a tí v tejto sezóne ukázali, že sú doma prakticky nezdolateľní. V základnej časti prehrali doma len 2 zápasy zo 41, aj to už v čase, keď boli mysľou v playoff, v posledných piatich zápasoch sezóny. V play-off utŕžili len jedinú domácu prehru, keď podľahli práve Oklahome, inak doma poväčšinou “nadeľovali” vysoké porážky. Golden State vie, že sa so silným a oddýchnutým Clevelandom nemôže zahrávať a od prvého duelu bude musieť šľapať naplno. Cavaliers budú trápiť Warriors najmä na svojej pôde, no na západnom pobreží by podľa nášho názoru nemali uspieť. Otočenie série s OKC Goldenov nakopne a toto momentum si prenesú aj do prvého finálového zápasu, preto volíme výhru úradujúcich šampiónov v miernom hendikepe.

Náš tip:Výhra domácich v hendikepe 0:5, kurz 1,83



Anglicko – Portugalsko (20:45)

Futbaloví fanúšikovia už horia nedočkavosťou, keďže do začiatku EURA ostáva skutočne len zopár dní. Jednou chuťovkou na skrátenie času bude prípravný zápas dvoch tímov zo širšieho okruhu favoritov. Anglicko vyzve Portugalsko a toto meranie síl v nedávnej minulosti niekoľkokrát prinieslo zaujímavé súboje oboch ambicióznych reprezentácií. Vo štvrtkovom zápase sa diváci budú ešte musieť zaobísť bez Cristiana Ronalda, ktorý spolu s Pepem dostal pre tento týždeň voľno, kvôli účasti vo finale Ligy majstrov, inak by mal byť tím Fernanda Santosa v plnej sile. Portugalská reprezentácia v predošlom zápase nepotvrdila povesť defenzívne hrajúceho tímu, keď si poradila s Nórskom jasne 3:0, avšak súboj s Anglickom by mal byť možnosťou návratu k pozornej defenzíve, ktorá je v podaní Fernanda Santosa skutočnou pevnosťou. Portugalci v celej kvalifikácii inkasovali len 5 gólov (hoci ich skupina mala najmenej účastníkov) a v predošlých piatich priateľských stretnutiach potom len 2, po jednom od Belgicka a Bulharska. Portugalský tím by tak mal byť schopný pribrzdiť rozbehnutých Angličanov, ktorí naopak strelili v kvalifikácii druhý najvyšší počet gólov a v piatich predošlých zápasoch rozvlnili súperovu sieť až desaťkrát. Veríme, že portugalský system nedovolí Angličanom obvyklý gólový prínos. Volíme stávku na prvý polčas, keď oba celky budú skonsolidované a ich hru nenarušia striedania. Pre odvážlivcov navrhujeme tip na presný výsledok 0:0 v kurze 2:30, do akumulátora s tipom na NBA však volíme istejší tip na 0-1 gól v prvom dejstve.

Náš tip:padne 0-1 gól v v prvom polčase, kurz 1,24