Main Content

„Crosby podvádza,“ tvrdí hviezda San Jose Sharks

štvrtok, 2. jún 2016 14:31 | Autor: Dávid Lech

„Crosby podvádza,“ tvrdí hviezda San Jose Sharks
„Crosby podvádza,“ tvrdí hviezda San Jose Sharks | zdroj: © TASR

Pittsburgh Penguins vedie vo finále Stanley Cupu nad San Jose Sharks 2:0 na zápasy, no zo šatne „žralokov“ sa ozývajú hlasy, že „tučniakom“ v hre výrazne pomáha podvádzanie kapitána Sidneyho Crosbyho.

Hráčmi San Jose Sharks poriadne lomcujú emócie. Po druhom prehranom zápase sa okamžite „spakovali“ do šatne a do reči im príliš nebolo. Napriek výraznej mĺkvosti stihli obviniť kapitána Pittsburghu Penguins Sidneyho Crosbyho z podvádzania na buly.

Neustále zdržiava a z nejakého dôvodu mu to rozhodcovia akceptujú, zrejme preto, lebo to je Sidney Crosby,“ tvrdí 27-ročný center Logan Couture, ktorý v druhom finálovom zápase prehral 3 zo 4 vhadzovaní proti spomínanému lídrovi „tučniakov.“ Slová svojho spoluhráča potvrdil aj obranca Marc-Edouard Vlasic, ktorý pre sportsnet.ca dodal: „Chvíľu to trvalo, kým rozhodcovia hodili puk, ale čo ja o tom viem...“ ironicky poznamenal zadák San Jose, ktorý okomentoval buly pred rozhodujúcim presným zásahom súpera v predĺžení.

Pravdou je, že nad výnimočnými štatistikami Sidneyho Crosbyho na vhadzovaniach sa pozastavil už nejeden zámorský hokejový expert. V druhom finálovom súboji mal hviezdny hokejista dokonca 71-percentnú úspešnosť na vhadzovaní, keď vybojoval 17 pukov z 24 vhadzovaní. V doterajšom priebehu play-off mal pritom doposiaľ 52,5% úspešnosť, čo rozhodne nie sú najhoršie čísla, no v ligovom meradle mu momentálne v tejto štatistike patrí až 21. priečka (hráči, ktorí absolvovali min. 50 vhadzovaní) s 52,7-percentnou úspešnosťou. V počte vyhraných vhadzovaní mu patrí druhé miesto s bilanciu 245 vybojovaných pukov, zároveň ale absolvoval najviac buly spomedzi všetkých hráčov v play-off – 465. Zaujímavosťou taktiež je, že z podobné obvinenia padali na hlavu Crosbyho aj v minulosti, keď sa na jeho netradičné „metódy“ pri buly sťažoval center Philadelphie Flyers Claude Giroux.