Main Content

Odišiel "najväčší," ktorý prekročil hranice športu - reakcie osobností

sobota, 4. jún 2016 10:05 | Autor: TASR

Odišiel "najväčší," ktorý prekročil hranice športu - reakcie osobností
Odišiel "najväčší," ktorý prekročil hranice športu - reakcie osobností | zdroj: © TASR

Bratislava 4. júna (TASR) - Reakcie osobností na úmrtie legendárneho amerického boxera Muhammada Aliho, ktorý zomrel v noci na sobotu vo veku 74 rokov:

zdroj: Twitter

Tyson Fury, šampión v ťažkej váhe: "Odpočívaj v pokoji, 'najväčší' všetkých čias z rôznych uhlov pohľadu."

Floyd Mayweather, bývalý profesionálny boxer, najúspešnejší vo svojej ére: "Už nebude ďalší Muhammad Ali. Černošská komunita po celom svete ho potrebovala. Bol mojím hlasom. Vďaka nemu som dnes tam, kde som."

Gennadij Golovkin, kazašský boxer, majster sveta v strednej váhe: "'Najväčší'. V boxe aj v živote. Postava, ktorá bola veľkou inšpiráciou pre ľudstvo."

Manny Pacquiao, bývalý profesionálny boxer a majster sveta: "Stratili sme giganta. Box sa od Muhammada Aliho veľa naučil, veľa získal z jeho talentu. Zďaleka však nemal z neho taký profit, ako svet z jeho ľudskosti."

Oscar de la Hoya, bývalý profesionálny boxer, olympijský víťaz 1992 v ľahkej váhe: "Odpočívaj v pokoji, legenda, ktorá prekročila hranice športu. Skutočný šampión pre všetkých."

Mike Tyson, bývalý šampión v ťažkej váhe: "Boh si vzal k sebe svojho šampióna, dlhodobo najlepšieho."

Gary Lineker, bývalý anglický futbalista: "'Najväčší' dobojoval posledný zápas. Muhammad Ali bol veľkolepý človek, ktorý prekročil hranice svojho športu."

Cathy Freemanová, bývalá austrálska bežkyňa a olympijská víťazka na 400 m: "Muhammad Ali reprezentoval a symbolizoval veľkoleposť pre celý svet. Jeho meno a jeho príbeh zostanú navždy večné."