Main Content

Barcelona prišla o ďalšieho obrancu, majú Katalánci problém?

sobota, 4. jún 2016 10:38 | Autor: Jakub Vaverka

Barcelona prišla o ďalšieho obrancu, majú Katalánci problém?
Barcelona prišla o ďalšieho obrancu, majú Katalánci problém? | zdroj: © TASR

Ešte ani oficiálne nestihlo začať letné prestupové obdobie, no počet hotových transferov je pomerne vysoký. Týka sa to aj španielskeho majstra FC Barcelona. Kataláncov v úvode týždňa opustil skúsený Dani Alves, včera bol potvrdený odchod stredného obrancu Marca Bartru.

O možnom odchode Daniho Alvesa sa špekulovalo dlhšie obdobie, no keď sa jeho barcelonský koniec definitívne potvrdil, katalánski fanúšikovia boli merne v šoku. Alves bol totiž najkvalitnejším pravým bekom Blaugranas. Na pravý kraj obrany môže Barca momentálne využiť Aleixa Vidala či univerzála Sergiho Roberta, pre ktorého to však nie je domáci post.

Hovorí sa o možnom príchode odchovanca Hectora Bellerína, ktorý zažil vynikajúcu sezónu v londýnskom Arsenale a dokonca sa dostal v drese Španielska aj na Euro 2016. Samotný Bellerín o svojej budúcnosti príliš nehovorí, ale španielske médiá informovali, že Hector nefiguruje v tohtoročných letných prestupových plánoch šampióna Primera División.

Včera bol potvrdený aj odchod prehliadaného stredného obrancu Marca Bartru. Bartra, ktorému dával Luis Enrique šance len zriedka sa dohodol na kontrakte s Borussiou Dortmund. BVB zaplatil Barcelone osem miliónov eur. Bartra by mal v Signal Iduna Parku nahradiť skúseného Matsa Hummelsa, ktorý odišiel do konkurenčného Bayernu Mníchov.

Barca má momentálne na stopérsky post k dispozícii reprezentačného stopéra Gerarda Piquého, spoľahlivého Javiera Mascherana a po odchode Bartru už iba večne zraneného Thomasa Vermaelena a Jeremyho Mathieua, ktorý však nepatrí medzi svetovú špičku na svojom poste.

Špekuluje sa preto, že by Blaugranas mohli v lete priviesť posilu do stredu obrany. Hovorí sa hlavne o brazílskom talente Marquinhosovi, ktorého však Paríž Saint- Germain pustiť nechce. Topánka Barcelonu v defenzíve tlačila už v minulej sezóne, po odchode Alvesa s Bartrom je situácia ešte vážnejšia. Kompetentní na Camp Nou musia konať, aby tím získaval cenné trofeje aj v nasledujúcich rokoch.