Main Content

San Jose pred tretím finálovým zápasom vie, kde je jeho najväčšia slabina

sobota, 4. jún 2016 17:23 | Autor: Dávid Lech

San Jose pred tretím finálovým zápasom vie, kde je jeho najväčšia slabina
San Jose pred tretím finálovým zápasom vie, kde je jeho najväčšia slabina | zdroj: © TASR

Po úvodných dvoch dueloch finále Stanley Cupu Pittsburgh Penguins vedie nad San Jose Sharks 2:0 na zápasy. Série sa teraz presťahovala do Kalifornie, kde si už „žraloci“ brúsia zuby na svojho súpera. Celok, ktorý na súpera stráca dva duely vie, kde je vo finále jeho najväčšia slabina a pokúsi sa ju odstrániť.

Najväčšou prednosťou „tučniakov“ je vo finálovej sérii ich rýchlosť. Hráči San Jose ako keby na ňu nedokázali adekvátne odpovedať, no kouč Peter DeBoer už vie, čo od svojich zverencov na ľade bude vyžadovať, aby bol jeho tím úspešný.

Nie je tam veľký rozdiel oproti väčšine ostatných klubov v lige,“ hovorí o hernom systéme Pittsburghu Penguins, ktorý je založený predovšetkým na čo najrýchlejšom odstránení puku z vlastného pásma a následnom dokorčuľovaní nahodených pukov. Vzápätí pre prohockeynews.com pokračoval: „Nie je to nič, čo by sme predtým nevideli. Zápas je o nás. Je to na nás či budeme hrať lepšie. Je na nás, aby sme hrali svoju hru v dlhších úsekoch ako doposiaľ.

Veľkú oporu majú hráči San Jose Sharks v bránkovisku, v ktorom Martin Jones v druhom zápase úspešne kryl 38 pukov smerujúcich na jeho bránu. Podľa vlastných slov sa toho veľa naučil z pôsobenia Los Angeles Kings, kde herne napredoval popri jednotke Jonathanovi Quickovi: „Myslím, že ho stačilo sledovať počas play-off, to vás pripraví na všetko. Najväčšia vec, ktorú si môžete vziať z jeho hry, je sledovať ako hrá,“ povedal jeden z kandidátov na zisk Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča vyraďovacích bojov.

Najlepší strelec play-off NHL s 13 presnými zásahmi, Joe Pavelski, si myslí, že kľúčové v ďalších zápasoch bude zachytiť úvody tretín: „Myslím si, že na nás vybehli veľmi skoro, na čo sme neboli zvyknutí. Ak im to nedovolíme, prídu o niekoľko striel, pár minút v pásme. Je to hráte, musíte ju kontrolovať,“ prezradil recept na úspech americký hokejista, ktorý by mal v septembri patriť medzi lídrov výberu USA na Svetovom pohári 2016.