Main Content

SR - Severné Írsko 0:0 v generálke, kouč Kozák: „Chýbal iba gól

sobota, 4. jún 2016 23:04 | Autor: TASR

SR - Severné Írsko 0:0 v generálke, kouč Kozák: „Chýbal iba gól
SR - Severné Írsko 0:0 v generálke, kouč Kozák: „Chýbal iba gól | zdroj: © TASR

Trnava 4. júna (TASR) - Slovenskí futbalisti remizovali v sobotňajšej generálke na EURO 2016 s reprezentáciou Severného Írska 0:0.

Duel dvoch účastníkov finálového turnaja na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, ktorý sledovala vyše 18-tisícová divácka kulisa, priniesol minimum šancí a skončil sa spravodlivo nerozhodným výsledkom.

 

prípravný zápas - generálka na EURO 2016 (Trnava):

SLOVENSKO - Severné Írsko 0:0

Rozhodovali: Petrescu - Artene, Grigoriu (všetci Rum.), ŽK: McNair, 18.111 divákov.

zostavy a striedania:

SR: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Švento - Hrošovský, Kucka (84. Nemec) - Mak (65. Stoch), Hamšík, Weiss - Ďuriš (65. Duda)

Sev. Írsko: McGovern - Cathcart (30. Hughes), McAuley, J. Evans - McNair (90. McLaughlin), Davis, Baird, Norwood (83. C. Evans), Ferguson (86. Hodson) - Lafferty (55. Washington), Ward (46. Magennis)

 

Hlasy po zápase:

Ján Kozák, tréner SR: "Dobré prípravné stretnutie. Počas celého zápasu sme dominovali. Škoda, že sme nedali gól, tí skvelí diváci by si ho zaslúžili. Máme ešte týždeň, aby sme doladili veci. Hráči sú dobre pripravení, ale musíme doladiť detaily. A tešíme sa už na prvý zápas na ME s Walesom. Wales má ešte lepšie individuality ako Severní Íri. Dnes sme museli celý čas dobýjať bránu súpera, ale museli sme byť aj pozorní v obrane. Naši ale dokázali, že sú dominantní na lopte. To je dobré."

Michael O'Neill, tréner Severného Írska: "Bol to ťažký zápas. Potvrdilo sa, že Slovensko je kvalitný súper, čo dokázali aj minulý týždeň výhrou v Nemeckou. Bolo to fyzicky náročné. Dosť nás tlačili, čomu pomohli aj domáci diváci. Ale bol to dobrý test. Slovenský tím je na tom technicky dobre, najmä stredopoliari ako Hamšík a Kucka."

Martin Škrtel, kapitán SR: "Vedeli sme, že súper je nepríjemný a vychádza zo zabezpečenej obrany. Napriek tomu sme si dokázali vytvoriť tlak aj šance, chýbal tomu len gól. Záverečných 30 minút Severní Íri iba odkopávali lopty. Všetci sme na ihrisku ukázali, že chceme zvíťaziť a to je dobré znamenie. Výkon bol dobrý a dá sa na ňom stavať. Ťažko povedať, či aj náš prvý súper na šampionáte Wales bude hrať takto defenzívne."

Ján Ďurica, stopér SR: "Myslím si, že to bol kvalitný zápas. Držali sme loptu na kopačkách a dominovali, súper sa len bránil a odkopával lopty, vôbec nemal záujem tvoriť. Atmosféra bola vynikajúca, ľuďom ďakujeme za to, ako sa s nami rozlúčili pred odchodom do Francúzska. Škoda, tej rozlúčke chýbalo len víťazstvo."

Matúš Kozáčik, brankár SR: "Chceli sme zvládnuť generálku na šampionát, kde nás čakajú podobní súperi ako dnes Severní Íri. Ako brankár som musel byť stále v strehu, pretože tento typ súperov je veľmi nepríjemný. Dnes som veľa práce nemal, jednu šancu som vykopol nohou a teč Škrteľa reflexívne zastavil rukou."

Vladimír Weiss, krídelník SR: "Boli sme lepší a mali sme viac šancí. Severní Íri hrali v defenzívnom bloku, my sme dobre kombinovali, no vo finálnej fáze nám ku gólu chýbalo trocha šťastia. Bolo dôležité, že sme neinkasovali. Je to veľké pozitívum. Berieme si z tohto zápasu to dobré. Hrali sme pekný futbal a aj diváci môžu byť spokojní, hoci sme nedali gól."