Main Content

Kozák po bezgólovej generálke: „Hráči sú dobre pripravení"

nedeľa, 5. jún 2016 07:05 | Autor: TASR

Kozák po bezgólovej generálke: „Hráči sú dobre pripravení"
Kozák po bezgólovej generálke: „Hráči sú dobre pripravení" | zdroj: © TASR

Trnava 4. júna (TASR) - Dobýjali severoírske obranné hradby, no gólový recept nenašli. Slovenskí futbalisti remizovali v sobotňajšej generálke na EURO 2016 v Trnave s reprezentáciou Severného Írska 0:0. Zopakovali tak bezgólový výsledok z marca, keď tiež na Štadióne Antona Malatinského čelili Lotyšsku.

"Dobré prípravné stretnutie. Počas celého zápasu sme dominovali. Škoda, že sme nedali gól, tí skvelí diváci by si ho zaslúžili. Máme ešte týždeň, aby sme doladili veci. Hráči sú dobre pripravení, ale musíme doladiť detaily. A tešíme sa už na prvý zápas na ME s Walesom," zhodnotil tréner SR Ján Kozák na tlačovej konferencii.

"Slovenskí sokoli" víťazne nenadviazali na predchádzajúce triumfy v záverečnej fáze prípravy nad Gruzínskom a Nemeckom (oba 3:1). Stále ale platí, že v tomto kalendárnom roku nenašli premožiteľa. V marcovom asociačnom termíne uhrali dve remízy, okrem tej lotyšskej aj v Dubline 2:2 s Írskom. Slováci neprehrali už osem zápasov v rade, ich sobotňajší súper dvanásť.

Duel bol dobrou generálkou na prvý zápas na šampionáte s Walesom: "Wales má ešte lepšie individuality ako Severní Íri. Dnes sme museli celý čas dobýjať bránu súpera, ale museli sme byť aj pozorní v obrane. Naši ale dokázali, že sú dominantní na lopte. To je dobré," uviedol 62-ročný lodivod debutanta na turnaji.

Duel dvoch účastníkov finálového turnaja si na tribúnach pozrela vyše 18-tisícová divácka kulisa. "Fanúšikovia boli fantastickí a ďakujem im za výbornú atmosféru," dodal Kozák.

V zostave absentoval krajný obranca Tomáš Hubočan: "Človek niečo chce a skutočnosť je iná. Na tréningu pocítil bolesti a nebol dnes úplne pripravený na sto percent."

Po zápase so Severnými Írmi sa slovenskí futbalisti v pondelok presunú do Francúzska. Prvý súboj na šampionáte ich čaká v sobotu 11. júna o 18.00 SELČ v Bordeaux proti Walesu, ďalšie stretnutia odohrajú v Lille (streda 15. júna o 15.00 SELČ proti Rusku) a Saint-Étienne (pondelok 20. júna o 21.00 SELČ proti Anglicku).