Main Content

Nainggolan o prestupe do Chelsea: Medzi klubmi je kontakt

nedeľa, 5. jún 2016 10:04 | Autor: Jakub Vaverka

Nainggolan o prestupe do Chelsea: Medzi klubmi je kontakt
Nainggolan o prestupe do Chelsea: Medzi klubmi je kontakt | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea sa plánuje pred nasledujúcou sezónou výrazne posilniť a jedným z prvých futbalistov, ktorých si budúci kouč Modrých Antonio Conte vyžiadal je Radja Nainggolan z talianskeho AS Rím.

Antonio Conte, ktorý po Euro 2016 opustí taliansku reprezentáciu a zamieri na londýnsky Stamford Bridge, má pod palcom dianie v talianskom futbale a očakáva sa, že letné posily bude loviť predovšetkým v tamojšej Serii A. Prvým hráčom, ktorý by mohol anglického šampióna z roku 2015 posilniť je belgický reprezentant Radja Nainggolan.

Samotný hráč hovoril o možnom posilnení The Blues pre portál GianlucaDiMarzio.com ,ktorý patrí uznávanému talianskemu novinárovi Gianlucovi Di Marziovi: „Medzi klubmi je kontakt, ale musia sa dohodnúť predtým, ako budem hovoriť s Chelsea. Bolo by náročné opustiť Taliansko po jedenástich rokoch, v Ríme som šťastný. Chelsea je skvelý klub a chcú posilniť svoj tím.“

Neočakáva sa, že k prípadnej dohode medzi Chelsea a AS Rím dôjde pred Euro 2016, ktoré začne už v piatok. Výkony Nainggolana, ktorý sa dostal do nominácie Belgicka, by mohli celý prípadný prestup značne ovplyvniť. Radja pokračuje: „Conte je manažér, ktorý ma chcel získať vždy. Uvidíme, či sa kluby dohodnú, len vtedy možno hovoriť o oficiálnom prestupe.“

Nainggolan má 28 rokov, za sebou kvalitný ročník vo večnom meste  a pred sebou kontinentálny turnaj vo Francúzsku, na ktorom má s Belgickom tie najvyššie ciele. V Taliansku tento Belgičan pôsobí od roku 2005, kedy sa upísal ako hráč Beerschotu Piacenze. Meno si urobil neskôr v Serii A v drese Cagliari.