Main Content

Game of Transfers 2016: Bayern Mníchov

nedeľa, 5. jún 2016 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Game of Transfers 2016: Bayern Mníchov
Game of Transfers 2016: Bayern Mníchov | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie ešte ani oficiálne nezačalo, no svetové veľkokluby sa už vo veľkom posilňujú. Jedným z nich je Bayern Mníchov, ktorý ešte pred štartom Eura 2016 začal riešiť podobu svojho tímu pred nasledujúcim ročníkom. Čo ešte majú Bavori za lubom?

Bayern Mníchov začal svoju prestupovú hru ešte pred koncom minulej sezóny. Prvým krokom bolo oznámenie dohody s Carlom Ancelottim. Taliansky kormidelník, ktorý vyhral taliansku, anglickú či francúzsku ligu a s Realom Madrid dobyl Ligu majstrov, patrí v súčasnosti k najlepším trénerom na svete, ak nie je vôbec najlepší. Aj z defenzívne ladenej Chelsea dokázal svojho času urobiť neúnavný ofenzívny tank. V Mníchove nahradil Pepa Guardiolu, ktorý je vyznávačom kombinačného futbalu. Ancelotti prezradil, že svoju taktiku postaví na Španielových základoch. Herný prejav Bayernu v budúcej sezóne môže byť naozaj pútavý.

V polovici mája, bez väčších predchádzajúcich špekulácií, vedenie Bayernu Mníchov oznámilo, že klub posilnia stopér Mats Hummels z Borussie Dortmund a portugalský talent Renato Sanches z Benficy Lisabon. Bavori potvrdili svoju silu, najväčšieho konkurenta v boji o titul obrali o skúseného kapitána, reprezentanta Nemecka, pričom získali aj nádejného záložníka, o ktorého sa dlhé mesiace bila celá futbalová Európa.

 Die Roten rátajú s Hummelsom do základnej zostavy, kde by mal vytvoriť stopérsky pár s krajanom Jeromeom Boatengom. 18-ročný Sanches prichádza za 35 miliónov eur z Lisabonu a je veľkým prísľubom do budúcnosti. Manchester United mal podľa mediálnych šumov za jeho služby núkať 80 miliónov, avšak neúspešne.

Bayern sa taktiež dohodol na kontraktoch s talentovaný mladíkmi Niklasom DorschomFabianom Benkom, ktorí by mali byť v priebehu nasledujúcich rokov zapracovaní do prvého mužstva FCB. Do Allianz Areny sa vracia aj 29-ročný Serdar Tasci, ktorý bol na hosťovaní v  Spartaku Moskva.

Muž, ktorý má v Mníchove za úlohy prestupy, Karl- Heinz Rummenigge verí, že Bayernu sa ešte podarí získať ďalšieho ofenzívneho hráča, jeho slová cituje Goal.com:„Uvidíme, čo sa nám podarí. Získali sme dvoch nových excelentných futbalistov, no naše plány ešte nie sú kompletné.“  V súvislosti s Bayernom sa spomína reprezentant Bosny a Hercegoviny Miralem Pjanič, ktorý pôsobí v talianskom AS Rím či talentovaný Nemec Leroy Sané, ktorý žiari v konkurenčnom Schalke 04 Gelsenkirchen.

Bayern však neplánuje len príchody, ale aj odchody. Prvým hráčom, ktorý by mal Mníchov opustiť je marocký stopér Mehdi Benatia, ktorý si zrejme v konkurencii Hummelsa či Boatenga príliš nezahrá. Maročanovo meno sa spomína v súvislosti s londýnskym Arsenalom. V klube skončí aj vyššie spomínaný Serdar Tasci, ktorý by podľa všetkého iba vysedával na lavičke. Neistá je aj budúcnosť brazílskeho krajného obrancu Rafinhu.

Dánsky talent Pierre Hojbjerg, ktorý nie je spokojný s nízkym počtom šancí potvrdil, že v lete v Bayerne končí. Blízko k odchodu je Sebastian Rode, ktorého loví Borussia Dortmund, nevyriešenú budúcnosť má zlatý chlapec Nemecka Mario Gotze a Real Madrid vytrvalo lanári Roberta Lewandowskeho. Prestupové leto ešte oficiálne ani nezačalo, no už teraz je isté, že v Mníchove bude poriadne rušné.