Main Content

Slováci dúfajú, že im ich kopačky prinesú vo Francúzsku úspech

nedeľa, 5. jún 2016 12:05 | Autor: TASR

Slováci dúfajú, že im ich kopačky prinesú vo Francúzsku úspech
Slováci dúfajú, že im ich kopačky prinesú vo Francúzsku úspech | zdroj: © TASR

Bratislava 5. júna (TASR) – Slovenskí futbaloví reprezentanti dúfajú, že im ich nové kopačky prinesú úspech pri premiérovej účasti na finálovom turnaji majstrovstiev Európy. Na nich tím kouča Jána Kozáka vyzvú Wales, Rusko a Anglicko.

Jedna z najznámejších značiek so športovým oblečením, ktoré obúva viacero reprezentačných futbalistov, si pripravila pri príležitosti historickej účasti Slovenska na EURO 2016 špeciálnu sadu kopačiek, lemovanú štátnym jazykom na okraji. "Dôležité je, aby hlavne dobre sedeli. Dúfam, že nám prinesú dobré výsledky. Ak dokážeme v nich tak hrať, ako dobre vyzerajú, tak sa nebojím. Kopačky nemajú byť len ozdobou, chceme hrou potešiť ľudí," povedal na adresu novej obuvi stredopoliar Legie Varšava Ondrej Duda.

Novinku z dielne adidas si pochvaľoval aj obranca rímskeho AS Norbert Gyömbér, ktorý premiérovo zažije bezšnúrkové kopačky: "Hral som už so šnúrkami, preto som veľmi zvedavý, ako sa mi prispôsobia. Imponuje mi dizajn. Ostáva dúfať, že prinesú pekné výsledky na šampionáte. Všetci chceme vo Francúzsku uspieť."

Mať správne kopačky už nie je len doménou hráčov v poli, ale u brankárov. "V dnešnej dobe sa už zmenil štýl, brankár už potrebuje hrať aj nohami. Je dôležité, aby mal pohodlie pri kopaní a stabilite, aby dokázal rýchlo zasiahnuť. Mne táto značka sedí a som rád, že s nimi môžem spolupracovať. Osobne si želám, aby sa nám v nich každému hralo dobre," uviedol brankár Plzne Marek Kozáčik.