Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Severné Írsko

nedeľa, 5. jún 2016 12:20 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Severné Írsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Severné Írsko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia sa rozlúčila s domácimi fanúšikmi pred Eurom bezgólovou remízou so Severným Írskom. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7,5) – Predviedol spoľahlivý výkon, všetko čo mal vyriešiť, to aj vyriešil. Najlepší zákrok ukázal pri zakončení Washingtona. Vytknúť sa mu dá len to, že na konci prvého polčasu mu vypadla lopta po strele z priameho kopu, čo by sa nemalo opakovať.

Peter Pekarík (7,5) – Na začiatku zápasu zblokoval strelu, ktorá zrejme smerovala do brány, síce rukou, ale aj to sa počíta. Predviedol niekoľko dobrých akcií, ktorými podporil ofenzívu, keď napríklad dobre centroval na Weissa a Hamšíka.

Martin Škrtel (7) – Súper našu defenzívu veľmi nepreveril, preto ani nemohol vyniknúť vo svojich silných veciach. Trochu sa mu dá vyčítať to, že pred Washingtonom ustupoval od autovej čiary príliš hlboko, až pustil súpera do najväčšej šance. Vlastný gól si nedal, keďže trafil presne Kozáčika, čiže chyba to nebola.

Ján Ďurica (7) – V prvom polčase predviedol v blízkosti vlastného pokutového územia absolútne zbytočný faul, čím daroval súperovi zrejme najnebezpečnejšiu štandardku v zápase. No tú pomohol vyriešiť, podobne, ako iné veci, hoci tiež nebol príliš zamestnaný.

Dušan Švento (6) – Jednu, dve akcie súpera mohol riešiť v defenzíve lepšie, no hlavne mal výraznejšie podporovať ofenzívu. Prvýkrát tak urobil na konci prvej štvrťhodiny, keď pripravil šancu Weissovi. V druhom polčase podobné nábehy mal až na úplnom konci, čo je neskoro. Vzhľadom na to, že súper betónoval, mal byť smerom dopredu aktívnejší.

Patrik Hrošovský (8) – Mal zozadu tvoriť hru, čo sa mu z veľkej miery darilo. Predviedol niekoľko kolmíc, ktoré platia na zavretú obranu súpera, keď hlavne tie na Weissa spievali. Na konci urobil asi jedinú vážnejšiu chybu, keď stratil loptu a súperovi daroval protiútok.

Róbert Mak (6,5) – Snažiť sa snažil, len chýbal tomu proste stále nejaký detail. Zopár centrov ukázal, ale všetky boli o pár centimetrov vedľa. Dostal sa aj do našej najväčšej šance, ale trochu zle si prebral loptu, čím dal brankárovi šancu, ktorý ju využil.

Juraj Kucka (7) – Hral trochu vyššie, keď mal miasť súpera a platiť naňho silou. Zachytil výkop brankára, ktorý hneď hlavou poslal na Ďuriša, čo bol základ našej najväčšej šance v zápasu. Silovo to bolo v poriadku, no mal sa pokúšať o streľbu, pretože tú má dobrú a je to jeden zo spôsobov, ako prekonať zavretú obranu.

Marek Hamšík (7) – Na začiatku zápasu stratil loptu, čím daroval súperovi protiútok, ale to bola asi jeho jediná chyba. Vytknúť sa mu možno dá aj to, že v niektorých prípadoch bol ďaleko od súperovej brány, keďže si zbiehal po lopty, no nebezpečnejší by bol, ak by si nabiehal na lopty. Tak to urobil v závere na Pekaríkov center, len škoda, že má také krátke vlasy...

Vladimír Weiss (7) – V prvom polčase strieľal v dobrej šanci vedľa, na začiatku druhého dejstva, v ešte väčšej šanci, opäť minul. Snažil sa byť v hre, pričom aj bol o niečo viac ako druhé krídlo, ale ani on nedokázal otvoriť zavretého súpera.

Michal Ďuriš (6,5) – Oveľa viac viditeľný bol v prvom polčase. Dobre si prebral loptu do šance, ale do zakončenia sa už nepretlačil. Jeho najlepší moment prišiel vtedy, keď vysunul do čistej šance Maka. V takomto zápase majú rozhodovať z veľkej časti hrotoví útočníci, ale jemu sa to nepodarilo, aj preto sme nevyhrali.

Miroslav Stoch (7) – Naskočil pomerne slušne, v žiadnom prípade sme jeho príchodom neutrpeli. Síce sa možno trochu čakalo, že urobí o akciu, či dve viac, ale celkovo potvrdil, že môže byť na Eure dobrým žolíkom.

Ondrej Duda (7) – Kombinačne dobre zapadol do zápasu, keď niektoré akcie prihrávkami rozvinul, ale pri iných zas ani on nenašiel medzeru v súperovom betóne.

Adam Nemec (bez známky) – Na hrote sa síce aj za tých niekoľko minút bil, ale súperov nepretlačil.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon