Main Content

Bývalý slovenský reprezentant bojuje o zmluvu. V I. hokejovej lige

nedeľa, 5. jún 2016 16:13 | Autor: Dávid Lech

Bývalý slovenský reprezentant bojuje o zmluvu. V I. hokejovej lige
Bývalý slovenský reprezentant bojuje o zmluvu. V I. hokejovej lige | zdroj: © TASR

Bývalý slovenský hokejový reprezentant sa po ročnej pauze vracia ku hokeju. Šťastie skúša v rodnej krajine, no málokto očakával, že zvolí účasť v druhej najvyššej hokejovej súťaži.

Bývalý slovenský reprezentačný brankár Karol Križan naposledy obliekal dres MsHK Žilina v sezóne 2014/2015. Jeho štatistiky však boli podpriemerné a rodák zo Žiliny sa na rok vytratil z očí slovenskej hokejovej verejnosti. Po ročnej odmlke sa ale opäť usiluje o návrat na ľad.

Oficiálny web Liptovského Mikuláša mhk32lm.sk zverejnil menoslov hráčov, ktorí s klubom zahájili letnú prípravu. Okrem rodáka Mareka Urama, ktorý strávil v rodnom klube aj posledný ročník, zaujalo hokejových priaznivcov aj meno 36-ročného brankára, ktorý zavítal na Liptov na skúšku.

Tréneri ich budú pozorne sledovať, a po príprave na ľade sa rozhodne o ich osude,“ píše sa na oficiálnej stránke klubu. Karol Križan sa tak vracia do rodného klubu, kde strávil svoju hokejovú mladosť, neskôr pôsobil vo Švédsku, Švajčiarsku, Taliansku, Nórsku či nadnárodnej MOL lige. Ak sa 27-násobný slovenský reprezentant a bronzový medailista z MSJ 1999 uchytí v rodnom klube, s určitosťou sa bude radiť medzi najvýraznejšie osobnosti druhej najvyššej hokejovej súťaže.