Main Content

Hazard o budúcnosti v Chelsea: Mám tu nedokončenú prácu

pondelok, 6. jún 2016 12:52 | Autor: Jakub Vaverka

Hazard o budúcnosti v Chelsea: Mám tu nedokončenú prácu
Hazard o budúcnosti v Chelsea: Mám tu nedokončenú prácu | zdroj: © TASR

Minulý ročník bol pre belgického krídelníka Edena Hazarda ako prechádza peklom. Nedarilo sa Chelsea, nedarilo sa ani jemu, zo všetkých strán sa valila veľká kritika. Aj napriek tomu sa však vo veľkom špekuluje o Hazardovej budúcnosti. Ostane v Londýne?

Na konci ročníka 2014/2015 vtedajší tréner Chelsea José Mourinho prehlásil, že Eden Hazard je lepší ako Cristiano Ronaldo. Práve tieto slová sa stali v uplynulých mesiacoch lajtmotívom Belgičanovho pádu. Bývalého hráča LOSC Lille prenasledovali zranenia a zlá forma, Chelsea vypadla zo všetkých pohárových súťaží, ledva skončila v prvej desiatke Premier League a v budúcej sezóne si nezahrá v pohárovej Európe.

Pre Hazarda, ktorý je zvyknutý na úspechy, trofeje a popredné priečky, išlo o veľkú ranu. Vo veľkom sa preto špekulovalo o jeho možnom odchode inam. Belgického rodáka počas celej sezóny pozorne sledovali Paríž Saint- Germain a Real Madrid, písalo sa aj o záujme konkurenčného Manchestru United.

Samotný hráč vidí svoju aktuálnu situáciu jasne, prehovoril pre magazín Telefoot, jeho slová cituje portál ​Goal.com : „Mám kontrakt do roku 2020, nechcem, aby som tu takto skončil. Ak niekedy odídem, chcem odísť na vrchole. Tak, ako sa mi to podarilo v Lille.“

V nasledujúcom ročníku by chcel Eden spolu s celým tímom zo Stamford Bridge nadviazať na úspešnú sezónu 2014/2015, v ktorej Chelsea vyhrala ligu, Capital One Cup a Hazard sa stal najlepším hráčom súťaže. Belgickí novinári sa ho pýtali aj na možné posilnenie PSG, s ktorým ho v minulosti spájal aj tréner Belgicka Marc Wilmots: „PSG sa v mojich plánoch momentálne nenachádza.“ Ak sa teda nič prevratné neudeje, Edena Hazarda uvidíme v drese Chelsea aj v nasledujúcej sezóne.