Main Content

Hviezda MS dala prednosť peniazom pred kariérou v NHL

utorok, 7. jún 2016 14:21 | Autor: Dávid Lech

Hviezda MS dala prednosť peniazom pred kariérou v NHL
Hviezda MS dala prednosť peniazom pred kariérou v NHL | zdroj: © TASR

Po jeho vynikajúcich výkonoch v KHL a na majstrovstvách sveta sa začalo hovoriť o jeho odchode do NHL. Všetky tímy ale vyšli „na ocot.“ Ruskú hviezdu zlákalo platové prilepšenie v KHL a jeho odchod balíkom peňazí miniálne odložili.

V desiatich súbojoch na tohtoročných MS v hokeji v Rusku si na konto pripísal 18 kanadských bodov za bilanciu 6+12. Ako jeden z lídrov ofenzívy ruskej zbornej doviedol domácu reprezentáciu k bronzovým medailám. V posledných dvoch sezónach KHL pozbieral v 103 stretnutiach 114 kanadských bodov. Neprekvapí preto, že by ho uvítali v azda každom klube NHL.

Generálny manažér Montrealu Canadies Marc Bergevin už od marca lanáril Vadima Šipačova do kanadského tímu. Neskôr sa k nemu pripojili ďalšie kluby, no ani tie neuspeli. Napriek enormnému záujmu z najlepšej hokejovej ligy sveta totiž rozhodli peniaze. Vedenie súčasného zamestnávateľa ruského hráča SKA Petrohrad podľa novinára Aivisa Kalninša totiž prisľúbilo ofenzívnej hviezde KHL platové prilepšenie z 1,73 miliónov na 2,53 miliónov dolárov. Ruský reprezentant tak naďalej ostane obliekať dres SKA.

Situácia by sa mohla opäť meniť o rok, kedy Šipačovovi končí zmluva a možno očakávať, že bude zvažovať svoj odchod do zámoria.  Kluby NHL však budú opäť v rovnakej pozícii a pravdepodobne nebudú schopné finančne môcť konkurovať ponukám bohatých ruských mužstiev. V konečnom dôsledku bude preto rovnako ako v týchto dňoch na zvážení samotného hráča, či dá konečne prednosť najlepšej lige sveta pred peniazmi.