Main Content

Hamšíka si vie predstaviť v Reale Madrid

utorok, 7. jún 2016 16:07 | Autor: Filip Chudý

Hamšíka si vie predstaviť v Reale Madrid
Hamšíka si vie predstaviť v Reale Madrid | zdroj: © TASR

Tesne pred začiatkom Eura sa čoraz viac správ točí aj okolo nášho tímu. Jedna z tých najzaujímavejších je aj tá, že Ján Kozák by našej hviezde doprial veľký prestup, a to rovno do Realu Madrid.

Už v sobotu vstúpime do európskeho šampionátu, keď sa stretneme s Walesom. Ešte predtým poskytol Ján Kozák zaujímavý rozhovor denníku Sme. V ňom nevyzdvihuje to, že sa má ako hráč bronz z ME a zahral si aj na MS, za dôležitejšie považuje to, že na MS hralo veľa jeho súčasných zverencov. „Skôr si myslím, že nebudem ja ťažiť z hráčskych skúseností na ME a MS, ale hráči môžu vyťažiť z toho, že si mnohí z nich pred šiestimi rokmi zahrali na svetovom šampionáte. Keď idete prvýkrát na veľký turnaj, je to iná atmosféra, iný tlak verejnosti. Keď to už máte za sebou, mali by ste to využiť,“ povedal pre Sme Ján Kozák.

Náš tréner sa nevyhol ani téme o našom ofenzívnom lídrovi. „Hamšík vyrástol v osobnosť. Myslím, že Marek ešte prestúpi do slávneho klubu, pretože si zaslúži skúsiť niečo veľké. Má na to vek aj kvalitu. Aj preto by mal byť preňho šampionát veľkou motiváciou,“ vyslovil sa pre Sme Kozák.

Reprezentačný kouč si tiež zapolemizoval nad tým, kam by Hamšík mohol ísť: „Talianska liga je kvalitná, nemeckú rešpektujem, ale ja by som mu doprial španielsku alebo anglickú ligu. Som fanúšikom Realu Madrid a FC Chelsea, takže myslím, že by to boli dobré tímy pre Mareka.“

Večnou témou pred veľkými turnajmi sú partnerky hráčov, resp. ich (ne)prítomnosť pri mužstve, stanovisko k tomu zaujal pred Sme aj Ján Kozák: „Hráči sa mohli rozhodnúť, či vezmú svoje partnerky do kempu do Rakúska. Jeden deň bol voľnejší, tak mohli za nimi prísť. Na majstrovstvách Európy partnerky počas zápasov základnej skupiny s hráčmi nebudú. A čo sa týka prípadného postupu, tak to sa ešte uvidí, lebo to už by bolo dlhé odlúčenie.“