Main Content

Správy dňa z Euro 2016 (8.6.)

streda, 8. jún 2016 12:34 | Autor: Jakub Vaverka

Správy dňa z Euro 2016 (8.6.)
Správy dňa z Euro 2016 (8.6.) | zdroj: © TASR

V súvislosti s kontinentálnym turnajom Euro 2016 sme si pre vás pripravili špeciálnu dennú rubriku. Prinášame najzaujímavejšie informácie, ktoré sa vo Francúzsku za udiali za posledných 24 hodín.

Wales môže byť Leicester

Najväčšia hviezda reprezentácie Walesu, útočník Realu Madrid Gareth Bale, v rozhovore povedal, že britský tím sa môže stať na Euro 2016 reprezentačnou obdobou anglického majstra Leicestru City. Prvý zápas Draci odohrajú v sobotu proti Slovensku. (goal.com)

Bude to veľká party

Skúsený obranca nemeckej reprezentácie Phillip Lahm prehlásil, že väčší počet krajín na kontinentálnom šampionáte bude zároveň znamenať väčšiu futbalovú party, väčšiu oslavu tohto športu. Počet tímov sa oproti roku 2012 zvýšil zo 16 na 24. (goal.com)

Kto bude španielska jednotka?

Brankár Manchestru United David De Gea priznal, že si nie je istý tým, že bude v tíme Španielska brankárskou jednotkou. Jeho sokom je legenda Španielska chytajúca v FC Porto, Iker Casillas. (90min.com)

Iniestovi chýbajú ex- spoluhráči

Skúsený stredopoliar španielskej reprezentácie Andrés Iniesta priznal, že mu v národnom tíme chýbajú spoluhráči z minulých rokov, s ktorými dobyl Euro 2008, MS 2010 a Euro 2012. Kapitán FC Barcelona mal na mysli Xabiho Alonsa a Xaviho. (goal.com)

Rooney bude v zálohe

Britskí novinári tvrdia, že kapitán Manchestru United Wayne Rooney nebude hrať v drese Anglicka na Euro 2016 na svojej tradičnej pozícii v útoku, ale bude zakončovateľov podporovať zo záložnej formácie. (101greatgoals.com)